Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Repohár ötletpályázatot hirdet az Expresszó

2021. július 7. 15:14
Az Expresszó ötletpályázatot hirdet az Utcazene Fesztiválon debütáló repohár széria grafikájának elkészítésére. Az ötletpályázat kommunikációs együttműködő partnere a Veszprém-Balaton 2023 EKF program. Pályázni két kategóriában lehet, a téma a diverzitás és a biológiai sokféleség.

A jelenünk környezeti válsága egyedülálló alkalmat teremt a diskurzusra, hogy megértsük mit jelent valójában a jólét – mint saját jólétünk és mint minden más élőlény jóléte a Földön. A VEB2023 EKF program csapata hisz abban, hogy az emberiség kellő nyitottsággal, elfogadással és együttműködéssel meg tud birkózni a mai kor összetett problémáival.

A VEB2023 ezt a diskurzust egy egyedülálló pályázat indításával támogatja: a művészet eszközeivel szeretnék felhívni a figyelmet környezetünk megóvására. A nyár első nagy rendezvényén, a Magyar Mozgókép Fesztiválon debütált, visszaváltható repoharak hamarosan visszatérnek a veszprémi Utcazene Fesztiválon - hogy milyen köntösben, azt a pályázat eredménye dönti majd el.

A Repohár Ötletpályázatra olyan pályázók munkáit várják, akik alkotásaikkal szeretnének üzenni a visszaváltható fesztiválpoharakon keresztül, és fontosnak tartják a környezeti fenntarthatóságot. 

Pályázni két kategóriában lehet. Az Amatőr kategóriában skiccekkel, kollázsokkal, vagy akár gyermekrajzokkal is lehet indulni, a Profi kategória viszont már kézzel vagy számítógéppel kiválóan rajzolók jelentkezését várja.  Az Amatőr kategória nyertese közönségszavazás útján kerül kiválasztásra, a Profi kategória pályamunkáit pedig egy háromtagú szakmai zsűri bírálja majd. 

A zsűri tagjai: 
Hegyeshalmi László - festőművész, grafikus, a Művészetek Háza Veszprém igazgatója 
Szalai Marietta - a VEB2023 fenntarthatósági projektmenedzsere 
Zabó Péter - a VEB2023 art directora 

Mindkét pályázat benyújtására július 20-ig van lehetőség, további részletek:
https://veszprembalaton2023.hu/projekt/repohar-otletpalyazat-2021

A két kategóriagyőztes pályamű és a beküldő neve felkerül a következő repohár szériára, ami a 2021-es Utcazene Fesztiválon debütál augusztusban, ráadásul a nyertesek egy egyedi, molinóból készült hátizsákot is kapnak. A második és harmadik helyezettek egy-egy egyedi, molinóból újrahasznosított strandtáskát vihetnek haza. 

vehir.hu
további cikkek
Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. 2024. március 29. 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.