Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Hamvas-kört alapítottak Veszprémben

2021. július 15. 17:26
Az Utas és Holdvilág Antikváriumban az író, filozófus tisztelői megalapították a Hamvas Béla-kört. Céljuk, hogy még szélesebb körben népszerűsítsék és a körön belül ápolják Hamvas életművét.

Az Utas és Holdvilág Antikváriumban már nem egyszer tartottak Hamvas-esteket. Sőt, az irodalomkedvelők körében hamar táptalajra lelt egyfajta Hamvas-mítosz is, ami könyvbemutatók, beszélgetőestek és előadások formájában volt jelen hosszú ideig, elsősorban a belvárosi antikváriumban.

Idáig viszont állandó formális háttere nem volt ezeknek az összejöveteleknek. Ez változott meg szerda este, amikor az Utas és Holdvilágban megalapították a veszprémi Hamvas-kört.

Az antikvárium tulajdonosától és a Hamvas-kör egyik alapítójától, vendégírónktól Molnár Sándortól megtudtuk, a kör megalapításával az a céljuk, hogy ápolják és persze minél szélesebb körben népszerűsítsék az egyik legnagyobb filozófus, írónk életművét.

Az országban több helyen működik hasonló kulturális formáció, legközelebb például Balatonfüreden a Hamvas-asztaltársaság.

Ebbe a hálózatba szeretnének ők is bekapcsolódni, amely mellé a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program is odaállt, valamint a Művészetek Háza is támogatja.

A jövőben havonta fognak találkozni, egyszer az Utasban, majd a Művészetek Házában váltakozva.

A veszprémi Hamvas-kör alapítói: Szakács Gábor, Hegyi Zoltán, Kilián László, Poller Imre, Márki István, Benyovszky Pál Márton, Felhősi Eszter, Kőszegi Lajos és Molnár Sándor.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.