Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Három aranyérmet szerzett Bécsi Nikolett

2021. július 18. 11:30
A Padányi TKD Veszprém tekvondósa, Bécsi Nikolett pazar formát mutatva hagyta maga mögött a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet: három aranyérmet szerzett a Mogyoródon rendezett rangos megmérettetésen.

Július 10-én a mogyoródi Grosics Gyula Sportcsarnokban rendezték meg a X. Spirit Open ITF Taekwon-do bajnokságot, amelyen a Balatonfüredi TKD és a Padányi TKD Veszprém sportolói is részt vettek.

Vajky László, a balatonfürediek szakvezetője a vehir.hu-nak elmondta, mindkét Veszprém megyei klub számára kiválóan sikerült a rangos seregszemle.

Kiváló versenyen vettünk részt, ahol ismét bebizonyosodott, hogy felnőtt és utánpótlásszinten is erős a magyar tekvondo sport. Például a 13 éves serdülőknél hárman is 225 cm magasan törték el a célpontot. Közük Küronya Márton, aki ezzel bronzérmet szerzett.

Bécsi Nikolett (fekete övvel) három aranyéremmel térhetett hazaBécsi Nikolett (fekete övvel) három aranyéremmel térhetett haza

Tanítványa, Bécsi Nikolett (Padányi TKD Veszprém) nagyszerűen szerepelt a megmérettetésen.

Formagyakorlatban látszott a fejlődés, erőtörésben hozta a világszínvonalat, amivel megnyerte a versenyszámot. Küzdelemben a nehezítés miatt az eredeti súlyánál (50 kg) feljebb, 56 kg-ban nevezett.  Ezért jóval nagyobb és nehezebb ellenfelekkel találta szemben magát, ám ezúttal is a megszokott módon, magas színvonalat nyújtva, egyértelmű győzelmekkel nyerte meg a kategóriát.

– húzta alá Vajky László.

Mester és tanítványa a továbbiakban az őszi nemzetközi viadalaira készül. Kiemelten az év legfontosabb világversenyére, a novemberi spanyolországi tekvondó Európa-bajnokságra.

Eredmények
Bécsi Nikolett: küzdelem, erőtörés, formagyakorlat egyaránt első hely. Tóth András Áron: küzdelem harmadik hely. Küronya Márton: küzdelem első hely, erőtörés második hely, speciáltörés harmadik hely.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.