2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Kulcsjátékosaival hosszabbított a HOYA-PE Veszprém

Két meghatározó játékosával, Szabó Péterrel és Madár Andrással is szerződést hosszabbított a kosárlabda NB I/B Piros csoportban szereplő HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.

A veszprémi klub hétfő esti tájékoztatása szerint mindkét kulcsjátékos egy évvel hosszabbította meg a szerződését, így a 2021/2022-es szezonban is a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát erősítik majd.
 
Szabó Péter 2018-ban érkezett a bakonyi klubhoz. Az 1989-es születésű, 183 cm magas és 82 kg súlyú irányító az előző idényben már csapatkapitánya volt a gárdának, jó példát mutatva a megfiatalított alakulat tagjainak a pályán és azon kívül egyaránt. Kulcsszerepe volt abban, hogy a HOYA nagyon közel került a legjobb négy közé jutáshoz a rájátszásban. Az alapszakaszban 38,2 játszott percet (3. legtöbb a ligában), 16,7 pontot (12.), 6,9 gólpasszt (4.) és 25 VAL-t (7.) átlagolt. A játékmester a legtöbb pontját, 28-at a Baja ellen szerezte, az NKA elleni hazai találkozón pedig 12 gólpasszt osztott ki, míg ugyanezen csapat elleni idegenbeli összecsapáson, a második hosszabbítás végén, kiszorított helyzetből adott gólpasszt a meccsnyerő kosárhoz.

Szabó Péter és Madár András - Fotó: veszmpremkosar.huSzabó Péter és Madár András - Fotó: veszmpremkosar.hu

Madár András ugyancsak 2018 óta szerepel a királynék városának kosárlabdacsapatában. Az 1991-ben született 193 cm magas és 87 kg súlyú irányító-dobóhátvéd az együttes házi gólkirálya és – Szabó Péterhez hasonlóan – igazi vezéregyénisége. A 2020/21-es kiírás alapszakaszában 37,4 perc alatt (4. legtöbb a mezőnyben) 23,2 ponttal (3.), 4,5 gólpasszal (13.), 1,7 labdaszerzéssel (11.) és 26,4-es VAL mutatóval segítette a bakonyi alakulatot. A Veszprém mesterlövésze a Salgótarján ellen 42 pontig jutott, és volt olyan meccse, hogy két alkalommal is kosarat szerezett a dudaszó pillanatában a félpályán túlról. 

Csorvási Levente sportigazgató örömét fejezte ki a szerződéshosszabbítások kapcsán.

Szabó Peti és Madár Bandi együttesünk kulcsfigurái, ezért természetes volt, hogy a szezon után egyből elkezdtünk dolgozni a szerződésük hosszabbításán. Büszkeséggel tölti el klubunkat, hogy két ilyen kvalitású sportoló hosszútávú perspektívát lát bennünk, ami mindenképp azt jelzi, hogy jó irányba haladunk. Úgy gondolom, hogy ők ketten továbbra is a bajnokság egyik legstabilabb hátvédpárosa! Szeretnénk idén egy erős csapatot építeni köréjük, amivel továbbra is az élmezőnyhöz tartozhatunk.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 8. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém NKA Pécs 79-70
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 5. 18:00 Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok NKA Pécs HOYA-PE Veszprém 85-82
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, 2 helyosztó 2021. április 25. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém Budapesti Honvéd 75-92
előző események betöltése

További cikkek

Ruinos, válogatott kiválósággal erősített a HOYA
Ruinos, válogatott kiválósággal erősített a HOYA
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata leigazolta a hatvanötszörös válogatott Tóth Norbertet.
Kilencvenszeres válogatott kosaras Veszprémben
Kilencvenszeres válogatott kosaras Veszprémben
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata egyéves szerződést kötött a kilencvenszeres válogatott Horváth Ákossal.
Nebojsa Djukics is hosszabbít a Veszprémmel
Nebojsa Djukics is hosszabbít a Veszprémmel
Nebojsa Djukics személyében újabb meghatározó játékosával hosszabbított a HOYA-Pannon Egyetem kosárlabdacsapata. A szerb származású erőcsatár-center a 2021/22-es szezonban is a királynék városának alakulatát erősíti.
Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért
Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért
A HOYA-PE Veszprém ügyvezetője a sajnálatos elbocsátások okai mellett lapunknak arról is beszélt, hogyan tervezik életben tartani a bakonyi kosárlabdacsapatot, amelynek egyelőre a vezetőedzői pozíciója is megüresedett.
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Volt, aki közös megegyezéssel búcsúzott, és olyan is, akinek megköszönték a munkát; Mérész Csaba tíz, Németh András hét, míg Oláh Gabriella három év lelkiismeretes munka után az idény végén távozott a veszprémi kosárlabdacsaládból. Cikkünkben munkásságuk előtt is tisztelgünk.