Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Önfeledt szórakozás gyerekeknek

2021. július 22. 9:30

A társasjátékok minőségi szórakozást nyújtanak a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenkinek. Ezek a játékok fejlesztik a képességeinket, illetve a nevetőizmainkat.

Igazi szórakozás családoknak, barátoknak vagy akár egy munkahelyi csapatépítés alkalmával. A logikai gondolkodásunkat veszik igénybe, fejlesztik a szociális érzékünket, kooperatív készségünket. Önálló gondolkodásra késztetnek, megtanítanak stratégiát, taktikát kidolgozni, ugyanakkor segítségükkel elsajátíthatjuk a csapatmunkát egy közös célért küzdve. 

A társasjátékoknak több fajtáját ismerjük, vannak kimondottan felnőttek részére készült játékok, családi, valamint gyerekeknek gyártott társasjátékok. A gyerekeknek készült társasjátékok különös odafigyelést igényelnek. Tervezésükkor és gyártásuk során több szempontot is figyelembe vesznek. Pedagógusokat és szakembereket is bevonnak készítésük során.

Társasok a legkisebbeknek

Már óvodáskorban nagyon fontos a szociális és logikai készségek fejlesztése. Emellett egyes játékok önállóságra, míg mások arra ösztönzik a kicsiket, hogy csapatban játszanak társaikkal. Megtanítja őket, mennyire fontos a minőségi időtöltés akár a családdal, akár a saját korosztályukkal. Mivel a gyerekek ebben a korban különösen fogékonyak a felnőttek utánzására, idősebb társaik másolására, így kifejezetten szeretik azokat a társasjátékokat, amikben találkozhatnak a való élet miniatürizált változatával.

Ajánlom figyelmedbe a Társasjátékrendelés.hu kicsiknek készült társasjátékait, érdemes körülnézni a cég kínálatában.

Játékok az iskolás korosztálynak

Ebben a korban kezdik el a szabályjátékok elsajátítását. Ehhez elengedhetetlen, hogy kialakuljon bennük a szabálykövetés és a felelősségtudat. Keresik az izgalmakat, ilyenkor a cél már egyértelműen a játék megnyerése, az ellenfelek legyőzése. A játékos szórakozás egy részét felváltja a siker utáni vágy és a küzdőszellem. Fontos, hogy a gyermek megfelelően tudja kezelni a győzelemmel járó sikert, ne váljon önteltté. Tudja feldolgozni a játék során megélt kudarcokat, sikertelenségeket, hogy a későbbiekben is a játék öröme motiválja. Habár a média már befolyásoló tényező lehet egy iskolás számára, mindenképpen próbáljunk olyan társasjátékot választani, amely a gyermekünk erősségeit helyezi előtérbe, de közben az elmaradott területeket is fejleszti.
 

Összességében

A társasjátékból sosem elég. Hátrányként maximum annyit tudnánk felsorolni, hogy nem tudunk választani, mert akkora a kínálat. De kategorizálásának köszönhetően, mindenki megtalálja számára, gyermeke részére a legideálisabb játékot. Segítségükkel láthatjuk gyermekünk örömtől sugárzó arcát és szülőként mi magunk is vissza repülhetünk gyerekkorunkba.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.