2022. augusztus 16.
//
Ábrahám névnap

Átadták a forgalomnak a megújult Viola utcát Márkón

A Magyar Falu programnak köszönhetően közel 500 méter hosszú bekötőútra került aszfaltréteg. A felújítással könnyebb lett a behajtás az új településrészre.

Hétfő délelőtt hivatalosan is átadták a forgalomnak a 8313-as útról Márkóra vezető felújított Viola utcát. Márkó a 470 méteres útfelújításra 30 millió forintot nyert a kormányzati Magyar Falu programon, melyhez pluszban 15 millió forint saját önrészt biztosított. Az összesen 45 milliós összeg magában foglalja a területvásárlást is – hangzott el az útátadón.

Hartmann Antal polgármester a szalagátvágást követően úgy fogalmazott, az út megkönnyíti az új falurészre való behajtást, és megkíméli az óvoda előtti közlekedést, továbbá növeli az oda igyekvő szülők és gyermekeik biztonságát.


Ovádi Péter fideszes parlamenti képviselő kifejtette, az új útvonal a település köldökzsinórja lesz, hisz könnyebbé válik az új részre való behajtás. Ez illeszkedik a Magyar Falu program irányelveihez, melyben kitűzött cél, hogy valós kérdésekre valós válaszokat adjanak, és hogy élhetőbb falvak legyenek Magyarországon. Ovádi beszélt arról is, Márkó ékes példája, hogyan tud fejlődni egy település, hisz tíz év alatt részben a fejlesztéseknek köszönhetően közel 800 fővel emelkedett a lélekszám.

Ovádi Péter és Hartmann Antal a hétfő délelőtti útátadón, Márkón.Ovádi Péter és Hartmann Antal a hétfő délelőtti útátadón, Márkón.

Folytatódnak az útfelújítások, új játszótér épül Márkón

Újságírói kérdésre Hartmann Antal polgármester közölte, Márkón folytatódnak a Magyar Falu program beruházásai. Tájékoztatása szerint két hét múlva kezdődik a Jázmin utca és a Petőfi utca aszfaltozása, valamint egy 200 négyzetméteres, csúszdákkal, mászófalakkal, és hintákkal ellátott játszótér építése. Utóbbit 25-30 gyermek tudja majd egyszerre használni.

Ge. Á.
Kovács Bálint