Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták a forgalomnak a megújult Viola utcát Márkón

2021. július 26. 13:04
A Magyar Falu programnak köszönhetően közel 500 méter hosszú bekötőútra került aszfaltréteg. A felújítással könnyebb lett a behajtás az új településrészre.

Hétfő délelőtt hivatalosan is átadták a forgalomnak a 8313-as útról Márkóra vezető felújított Viola utcát. Márkó a 470 méteres útfelújításra 30 millió forintot nyert a kormányzati Magyar Falu programon, melyhez pluszban 15 millió forint saját önrészt biztosított. Az összesen 45 milliós összeg magában foglalja a területvásárlást is – hangzott el az útátadón.

Hartmann Antal polgármester a szalagátvágást követően úgy fogalmazott, az út megkönnyíti az új falurészre való behajtást, és megkíméli az óvoda előtti közlekedést, továbbá növeli az oda igyekvő szülők és gyermekeik biztonságát.


Ovádi Péter fideszes parlamenti képviselő kifejtette, az új útvonal a település köldökzsinórja lesz, hisz könnyebbé válik az új részre való behajtás. Ez illeszkedik a Magyar Falu program irányelveihez, melyben kitűzött cél, hogy valós kérdésekre valós válaszokat adjanak, és hogy élhetőbb falvak legyenek Magyarországon. Ovádi beszélt arról is, Márkó ékes példája, hogyan tud fejlődni egy település, hisz tíz év alatt részben a fejlesztéseknek köszönhetően közel 800 fővel emelkedett a lélekszám.

Ovádi Péter és Hartmann Antal a hétfő délelőtti útátadón, Márkón.Ovádi Péter és Hartmann Antal a hétfő délelőtti útátadón, Márkón.

Folytatódnak az útfelújítások, új játszótér épül Márkón

Újságírói kérdésre Hartmann Antal polgármester közölte, Márkón folytatódnak a Magyar Falu program beruházásai. Tájékoztatása szerint két hét múlva kezdődik a Jázmin utca és a Petőfi utca aszfaltozása, valamint egy 200 négyzetméteres, csúszdákkal, mászófalakkal, és hintákkal ellátott játszótér építése. Utóbbit 25-30 gyermek tudja majd egyszerre használni.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10 Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén még legalább két, egyenkénkt 5 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása várható a Magyar falu programban - közölte Gyopáros Alpár kormánybiztos csütörtökön. 2024. január 25. 18:01 Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Veszprémi Tankerületi Központ, amelynek keretében a Magyar Falu program támogatta ,,Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése" elnevezésű projekt eredményeiről számoltak be.   2023. december 15. 16:43 Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Magyar Falu Program Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Egymilliárd forintos keretösszegre pályázhatnak falusi civil szervezetek a Magyar Falu Program keretében - jelentette be a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. 2023. július 31. 15:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.