2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Kilencvenszeres válogatott kosaras Veszprémben

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata egyéves szerződést kötött a kilencvenszeres válogatott Horváth Ákossal.

A negyvenéves, 192 cm magas és 95 kg súlyú, egyes, kettes és hármas poszton is bevethető Horváth Ákos immáron a huszonharmadik idényére készül a felnőttek között. Az élvonalban a Honvéd színeiben mutatkozott be, majd játszott a MAFC-ban, Sopronban, Kecskeméten (két ízben), Székesfehérváron, Pakson, Szolnokon, Szegeden, Jászberényben, a Vasasban, Zalaegerszegen, majd ismét a Honvédban.

2004-ben kapott első ízben behívót a magyar válogatottba, a címeres mezt összesen kilencven alkalommal ölthette magára. 2010-ben az év férfi kosárlabdázójának választották hazánkban.

Horváth Ákos Veszprémben - Fotó: veszpremkosar.huHorváth Ákos Veszprémben - Fotó: veszpremkosar.hu

Szolnokon két-két magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett. A 2011-es Albacomp elleni bajnoki finálét az ő kosarával nyerte meg a Szabó Pétert is a soraiban tudó Olaj. A Tisza-parti alakulattal számos nemzetközi meccset is játszott az Adria Liga és az EuroChallenge versenysorozataiban, utóbbiban, egy ízben egészen a négyes döntőig menetelve.

Csorvási Levente, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém sportigazgatója szerint a rutinos kosaras leigazolásával az egyik legveszélyesebben triplázó gárda lehetnek a bajnokságban.

Szerintem Horváth Ákost senkinek sem kell bemutatni, a magyar kosárlabda egyik legnagyobb ikonja. Személyes szálak is kötnek hozzá: gyerekként példaképként csodáltam a játékát, majd úgy hozta az élet, hogy Szegeden csapattársak is voltunk egy rövid ideig. Mindent elért már, amit csak egy magyar kosárlabdázó elérhet. A játékhoz való hozzáállását jól mutatja, hogy negyvenévesen is képes napról napra magas szinten teljesíteni. Úgy gondolom, nem lövök mellé azzal, ha azt mondom, hogy az egyik legveszélyesebben triplázó gárda lehetünk a bajnokságban.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás a 2. 2022. május 13. 19:30 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK TF-BP 92-80
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás a 1. 2022. május 11. 20:30 Budapest, Sport 11 Sportcentrum TF-BP Veszprém KK 115-85
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás 2. 2022. május 7. 18:30 Budapest, Gabányi László Sportcsarnok MAFC Veszprém KK 105-86
előző események betöltése