2023. június 3.
//
Klotild névnap

Rasovszky Kristóf az éremszerzés reményében ugrik vízbe

2021. augusztus 4. 17:35
MTI/vehir.hu
Ismét éremeséllyel szállnak vízbe a magyar kajakosok és kenusok a tokiói olimpián csütörtökön, a női vízilabda-válogatott pedig a döntőért ugrik medencébe. A nyíltvízi úszók férfi 10 kilométeres számában a vb-negyedik, 5 kilométeren világbajnok Rasovszky Kristóf bízhat a dobogós helyezésben.

A szerdán vízre szállt mind a nyolc magyar egység bejutott a középfutamba az ötkarikás kajak-kenu versenyen. A női K-1 500 méteren Kozák Danuta és Csipes Tamara, férfi K-1 200 méteren Csizmadia Kolos és Tótka Sándor, míg férfi K-2 1000 méteren a Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős előfutamát megnyerve jutott a csütörtöki középfutamba. Utóbbi számban a Béke Kornél-Varga Ádám egység előfutamában negyedik volt, a reményfutamában pedig harmadik, és így jutott be a csütörtöki középfutamba. A női C-1 200 méteren Takács Kincső előfutamában második lett, és egyből középfutamba került, ugyanakkor Balla Virág előfutamában harmadik volt, reményfutamra kényszerült, amelyet megnyerve jutott tovább.    

A magyar kajakosok az olimpia első éremosztó napján, még kedden egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek.    

A női vízilabda-válogatott egyre jobb formába kerülve találkozik a spanyolokkal az elődöntőben.

Rasovszky Kristóf az éremszerzés reményében utazott Tokióba - Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)Rasovszky Kristóf az éremszerzés reményében utazott Tokióba - Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)

A hétpróbázó Krizsán Xéniára a második versenynapon a távolugrás, a gerelyhajítás és a 800 méter vár. Nincs könnyű helyzetben, mert az első négy számot követően a 19. helyen áll.

A körvívással megkezdik szereplésüket az öttusásók, Kovács Sarolta, Gulyás Michelle, Marosi Ádám és Kasza Róbert.

Jön a veszprémi érem?

Bemutatkozik Tokióban a negyedik veszprémi olimpikon is, a 24 esztendős Rasovszky Kristóf is, aki szerdán 23.30-kor kezd a nyíltvízi úszók 10 kilométeres számában. Szokolai László vb-negyedik, 5 kilométeren világbajnok tanítványai éremesélyesként vág neki a távnak.

vehir.hu

További cikkek

Párizs 2024: Rasovszky kvótáért úszik majd a vb-n 10 kilométeren
Párizs 2024: Rasovszky kvótáért úszik majd a vb-n 10 kilométeren
A nyári világbajnokságon az első három között szeretne végezni a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében Rasovszky Kristóf, hogy ezzel kvótát szerezzen a párizsi olimpiára.
Gyulay Zsolt: párizsi lázban égünk 500 nappal az olimpia előtt
Gyulay Zsolt: párizsi lázban égünk 500 nappal az olimpia előtt
Párizsi lázban égünk - mondta Gyulay Zsolt 500 nappal az olimpia előtt az M4 Sport Sporthíradójában.
A NOB alsó korhatár megállapítását javasolja a sportszövetségeknek
A NOB alsó korhatár megállapítását javasolja a sportszövetségeknek
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azt ajánlja a sportági világszövetségeknek, hogy szabjanak meg alsó korhatárt versenyzőik számára a nemzetközi viadalokon való indulás feltételeként.
Kónya Ádám 55. lett a lerövidített versenyben
Kónya Ádám 55. lett a lerövidített versenyben
Az orosz Alekszandr Bolsunov nyerte a férfi sífutók eredetileg 50, a mostoha időjárás miatt 28,4 kilométerre rövidített szabadstílusú versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel a harmadik aranyérmét szerezte a játékokon.
Liu Shaoang: uraltam a vasárnapot
Liu Shaoang: uraltam a vasárnapot
Uraltam a vasárnapot, tökéletes futam volt - jelentette ki Liu Shaoang az után, hogy helyi idő szerint hétfőn este ünnepélyes keretek között átvette a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 500 méteres számának aranyérmét a pekingi olimpián.