2021. november 30.
//
András, Andor névnap

A vitorlázó olimpiai csapatot köszöntik Balatonfüreden

A Tokióból hazatért vitorlázó olimpikonok köszöntésére egész estés szabadtéri ünnepséget szervez a Magyar Vitorlás Szövetség Balatonfüred önkormányzatával közösen. Minden szurkolót várnak vasárnap 18 órától a Vitorlás téren.

Az MVSZ szombati tájékoztatása szerint a rendezvényen az érdeklődők személyesen gratulálhatnak a Finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombornak, valamint, Érdi Máriának (Laser Radial) és Vadnai Benjaminnak (Lasre Standard). A térre felállított nagy kivetítőn az olimpikonokkal közösen élhetik át ismét az ötkarikás játékok legizgalmasabb pillanatait, valamint beszélgetéseket hallhatnak a sportolókkal.

Az ezüstérmes Berecz Zsombor a vitorlázók Finndingi versenyének éremfutama utáni eredményhirdetésen - Fotó: MTI//Czeglédi ZsoltAz ezüstérmes Berecz Zsombor a vitorlázók Finndingi versenyének éremfutama utáni eredményhirdetésen - Fotó: MTI//Czeglédi Zsolt

Büszkék vagyunk vitorlázóinkra, hiszen nagyon szép eredményekkel tértek haza Tokióból. Külön öröm, hogy Berecz Zsombor történelmet írt, ilyen szép helyezést, azaz olimpiai ezüstöt sportágunkban még egyetlen hazai vitorlázó társunknak sem sikerült elérnie az ötkarikás játékokon

- fogalmazott Holczhauser András, az MVSZ főtitkára.

A szövetség a helyszínen minden érdeklődőnek és résztvevőnek nemzeti színű szurkolói szalagot ad ajándékba, hogy együtt köszönthessék az olimpikonokat.

vehir.hu