Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
25°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
25°C

Megemelt beiskolázási támogatással segít az önkormányzat

2021. augusztus 9. 11:17
Idén megemelte az önkormányzat a beiskolázási támogatás összegét, így egy háromgyermekes család akár több tízezer forinttal is beljebb lehet anyagilag az iskolakezdés előtt. Porga Gyula, polgármester a Veszprém TV magazinműsorában beszélt erről a támogatási rendszerről.

A koronavírus és főleg a gazdasági hatása elleni védekezés a helyi önkormányzatok elé is komoly kihívást gördített, ebben a helyzetben, ahol munkahelyek szűntek meg, vagy válltak fizetésképtelenné a szociális háló is vizsgázott.

Nem volt ez másképp Veszprémben sem, ahol az önkormányzatnak még a tavalyi év első felében kellett újragondolnia a rászorulók támogatási rendszerét. Porga Gyula a Veszprém TV aktuális magazinműsorában felidézte, az első járványhullámok begyűrűzésekor át kellett strukturálniuk a szociális támogatások rendszerét. Akkor Veszprémben azok is részesültek támogatásban, akik a járvány miatt vesztették el munkahelyüket.

A polgármester kiemelte, mára visszatért a foglalkoztatás mértéke a járvány előtti szintre és ismét inkább a munkaerőhiány okoz problémát, mintsem a munkanélküliek nagy száma.

Porga Gyula a Veszprém TV Beszéljünk róla c. magazinműsorábanPorga Gyula a Veszprém TV Beszéljünk róla c. magazinműsorában

Másfajta kihívást jelentett a családosok számára az, hogy az iskolák bezárásával és a távoktatás bevezetésével számos gyermek maradt otthon, akiknek a felügyeletét a szülőknek kellett megoldania. Mivel 2021 első felében a szabadságkeretek sok helyen kimerültek, az önkormányzat idén nyáron igyekezett minél több táborozási lehetőséget biztosítani a veszprémi kisgyermekes családoknak, így könnyíteni a szülők logisztikai terhén.

Porga Gyula a műsorban elmondta, idén megemeléték a beiskolázási támogatás összegét is, amelyekre rászoruló családok pályázhatnak augusztus elejétől. Ez a támogatási forma már régóta működik Veszprémben, viszont az összegek megemelkedtek tavalyhoz képest:

  • általános iskolás gyermek esetében 6000 Ft-ról 10.000 Ft-ra nőtt,
  • középiskolás gyermek esetében az összeg 8000 Ft-ról 12.000 Ft-ra emelkedett.

Fontos és ezt a polgármrester is kiemelte, hogy a támogatás nem családonként, hanem gyermekenként kérhető, tehát például akik három általános iskolás gyermeket nevelnek, akár 30.000 Ft-ot igényelhetnek az önkormányzattól.

vehir.hu
további cikkek
Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Bővítették a Veszprém-kártyára jogosultak körét, futsal pályát építenének a Március 15. utcai uszoda helyére – ülésezett a képviselő-testület. 2024. június 27. 12:56 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. 2024. június 14. 11:25 Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Szerda este a História-kertben nyitotta meg kapuit a MOZ.GO filmfesztivál. Az első este Fazakas Péter Ma este gyilkolunk című játékfilmjét mutatták Kern András és Hermányi Mariann főszereplésével, a vetítés közönségtalálkozóval zárult. 2024. június 13. 13:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.