Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Kovacsics Anikó vállműtét miatt legalább fél évig nem kézilabdázhat

2021. augusztus 14. 12:39 // Forrás: MTI
Vállműtét miatt legalább hat hónapig nem kézilabdázhat Kovacsics Anikó, a bajnoki címvédő Ferencváros és az olimpiai hetedik helyezett magyar válogatott irányítója.

Kovacsics válla először március végén sérült meg, majd a felépülése után az első olimpiai csoportmérkőzés másnapján, az edzésen újra jelentkezett a probléma, ezért haza kellett utaznia Tokióból.

A korábban kezelt vállsérülése újult ki az olimpián. Instabil lett a válla, így elkerülhetetlen a műtét, amelyet követően minimálisan hat hónapos kihagyás várható

- mondta az FTC honlapján Pavlik Attila csapatorvos.

Archív fotó: Kovács Anikó/MKSZArchív fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Mindez azt jelenti, hogy az irányító biztosan nem játszhat a decemberi, spanyolországi világbajnokságon. Klubtársa, Szucsánszki Zita válla ugyancsak az olimpián sérült meg, de egyelőre úgy tűnik, az ő esetében konzervatív kezelésekkel is orvosolható a probléma, nem szükséges a műtét.

Pavlik doktor szerint optimális esetben két hónap múlva lesz bevethető. Hársfalvi Júliának egy makacs sérülés után, a nyári felkészülés kezdetét követően beszakadt a talpi szalagja, de ha minden a tervek szerint alakul, akkor néhány hét múlva visszatérhet a pályára.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.