Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A közösség megerősítésén dolgoznak a Cserháton

2021. augusztus 15. 12:41
A Veszprém-Cserháti Társaskör családi napot szervezett vasárnap a Völgyikút parkba, amelynek elsődleges célja az volt, hogy a koronavírus-járvány miatt meggyengült közösségeket ismét megerősítsék, miközben a szabadban kellemes időt töltenek el.

Nem csak a Veszprém-Cserháti Társaskör családi napja maradt el a tavalyi évben a járvány miatt, az emberek - köztük az egyesület tagjai is - beszorultak az otthonaikba, a közösségi élet az online térbe szorult. Többek közt ezért is szerették volna idén megtartani a járvány előtt már hagyományossá vált rendezvényüket a társaskör tagjai, akik vasárnap a belváros egyik természetközeli parkjában jöttek össze.

Ahogy a helyszínen Jakabné Rácz Ildikótól, az egyesület elnökétől megtudtuk, tagságuk átlagéletkora inkább az idősebb korosztályéhoz közelít, ezért határozott céljuk, hogy a fiatal családosok felé is nyissanak. Ennek szellemében állították össze a programokat is vasárnapra, amelyek közt szerepeltek gyerekjátékok, családok közti kötélhúzás, hullahopp-karikázás, textil- és gipszfestés is. Mellette retro szendvicsekkel, üdítőkkel, igazi piknikmenüvel is készültek.

A civil egyesület családi napjára kilátogatott Bázsa Botond, a Cserhát városrész önkormányzati képviselője is, aki az ilyen találkozások fontosságára hívta fel a figyelmet. Főleg annak tükrében, hogy a járvány miatt az elmúlt időszakban az emberek eltávolodtak egymástól és a természettől. A Veszprémi-Cserhát Társaskör rendezvénye most ezen oldott valamennyit.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.