Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

A közösség megerősítésén dolgoznak a Cserháton

2021. augusztus 15. 12:41
A Veszprém-Cserháti Társaskör családi napot szervezett vasárnap a Völgyikút parkba, amelynek elsődleges célja az volt, hogy a koronavírus-járvány miatt meggyengült közösségeket ismét megerősítsék, miközben a szabadban kellemes időt töltenek el.

Nem csak a Veszprém-Cserháti Társaskör családi napja maradt el a tavalyi évben a járvány miatt, az emberek - köztük az egyesület tagjai is - beszorultak az otthonaikba, a közösségi élet az online térbe szorult. Többek közt ezért is szerették volna idén megtartani a járvány előtt már hagyományossá vált rendezvényüket a társaskör tagjai, akik vasárnap a belváros egyik természetközeli parkjában jöttek össze.

Ahogy a helyszínen Jakabné Rácz Ildikótól, az egyesület elnökétől megtudtuk, tagságuk átlagéletkora inkább az idősebb korosztályéhoz közelít, ezért határozott céljuk, hogy a fiatal családosok felé is nyissanak. Ennek szellemében állították össze a programokat is vasárnapra, amelyek közt szerepeltek gyerekjátékok, családok közti kötélhúzás, hullahopp-karikázás, textil- és gipszfestés is. Mellette retro szendvicsekkel, üdítőkkel, igazi piknikmenüvel is készültek.

A civil egyesület családi napjára kilátogatott Bázsa Botond, a Cserhát városrész önkormányzati képviselője is, aki az ilyen találkozások fontosságára hívta fel a figyelmet. Főleg annak tükrében, hogy a járvány miatt az elmúlt időszakban az emberek eltávolodtak egymástól és a természettől. A Veszprémi-Cserhát Társaskör rendezvénye most ezen oldott valamennyit.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Lelki nass januárra Lelki nass januárra A természetben télen a sietségnek nincsen helye – és ez az emberi természettel is így van valójában. Nagy újrakezdések helyett éppen ezért az év elejét célszerűbb pihenéssel és feltöltődéssel tölteni, ami persze nem egyenlő azzal, hogy folyamatosan a négy fal között kellene gubbasztanunk. Érdemes ilyenkor is a társaságot keresni, kimozdulni, csak egy picit kényelmesebb tempóban, és olyan programokat találni, amelyekkel a lemerült lelki akkumulátort is feltölthetjük. 2024. január 12. 22:18 Demonstratív jelleggel gyereket a magasba családi nap Demonstratív jelleggel gyereket a magasba Hogy mekkora öröm egy gyermek születése a családba, erre hívja fel demonstratív jelleggel a figyelmet a szeptember 25-i "Gyereket a magasba!" elnevezésű országos akció, amelyhez Veszprém már harmadik alkalommal csatlakozott. A szervezők idén több helyszínen, családi programokkal egybekötött rendezvénnyel készülnek, ahol egy rekordot is szeretnének felállítani. 2021. szeptember 14. 12:58 Családi napot tartottak a lakótelepen Családi napot tartottak a lakótelepen Többek között cirkuszi légvárral, házi kemencés finomságokkal, koncertekkel és nemzetiségi programokkal várta a Veszprém Agóra a családokat vasárnap a Kálvin János Parkban. 2021. augusztus 29. 17:12 Fesztiválhangulat Jutaspusztán Fesztiválhangulat Jutaspusztán Kezdi kinőni magát a hagyományos Jutaspusztai falunap, szombaton igazi fesztiválhangulat volt Veszprém családi házas városrészén, ahol még a közelben állomásozó amerikai katonák is beálltak futballozni a helyi a csapat ellen. 2021. augusztus 14. 14:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.