Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi dupla ezüstérem a szenior tájfutó vb-n

2021. augusztus 16. 18:22 // Forrás: Gaschler-Gyeviki Nóra
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzője, az utánpótláskorú sportolók edzője, Molnár Zoltán két döntőben, rövid- és hosszútávon is ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű szenior tájfutó világbajnokságon.

Augusztus 8-13. között Magyarországon rendezték meg a szenior tájfutó világbajnokság futamait. A 38 ország közel 1500 sportolójával zajló küzdelmek több távon és helyszínen folytak emberpróbáló melegben.

A jellemzően városi sprintszámnak tekinthető rövidtáv selejtezőjére és döntőjére Székesfehérváron került sor, ahol a zegzugos utcákon, eldugott udvarokon, árkádok alatt haladó pályák különös koncentrációt, ugyanakkor nagy sebességet kívántak meg a versenyzőktől.

A veszprémi Molnár Zoltán két ezüstéremmel gazdagodottA veszprémi Molnár Zoltán két ezüstéremmel gazdagodott

Több szép hazai eredmény született, amire azonban veszprémiként különösen büszkék lehetünk, hogy a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzője, egyben az utánpótláskorú sportolók edzője, Molnár Zoltán F45 kategóriában második helyezést ért el, így a sprint távú férfi kategóriák egyetlen magyar dobogósa lett.

A Velencei-hegység Csala és Pákozd közötti területén, egy tájfutó szempontból régóta nem használt részen került sor a középtáv döntőjére. A pálya nagy része nyílt terepen, bozótfoltok és bokrok között vezetett, ha be is futott egy-egy erdős részre, a sűrűn felnőtt, szúrós aljnövényzet nem engedett könnyű haladást és tájékozódást. Bár a kihívást tovább fokozta a hőség, Molnár Zoltán itt is kitett magáért, és top eredménynek számító hatodik helyezést ért el.

A csütörtöki pihenőnap után a hosszútávú döntővel zárultak a világbajnoki futamok. A Gém-hegyen rendezett eseményen továbbra sem kegyelmezett az időjárás, ennek ellenére Molnár Zoltánnak sikerült a bravúr, és ismét ezüstérmet szerzett F45-ben.

A majdnem egy héten át tartó, változatos kihívásokban gazdag versenysorozatot a remekül szereplő magyar csapat összesen négy arany-, hét ezüst- és három bronzéremmel zárta.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület top 20-as eredményei:

Sprint
F45: 2. Molnár Zoltán, 16. Gaschler Gábor
F70: 11. Bikki Sándor
N50: 17. Németh Zsoltné

Középtáv
F45: 6. Molnár Zoltán
N50: 20. Németh Zsoltné
N55: 15. Kaszásné Boa Ágnes

Hosszútáv
F45: 2. Molnár Zoltán
F70: 12. Bikki Sándor
N50: 12. Németh Zsoltné
N55: 9. Kaszásné Boa Ágnes

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.