2021. október 25.
//
Bianka névnap

Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó

2021. augusztus 25. 6:01
Gaschler-Gyeviki Nóra
A Veszprémi Honvéd SE nyáron átigazolt kiválósága, Máramarosi Rita N16 kategóriában aranyérmet szerzett a Litvániában rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon.

Augusztus 20-22. között, két év szünet után Litvániában rendezték meg ismét az ifjúsági Európa-bajnokságot. A 29 ország 199 fiú és 178 lány versenyzőjének részvételével zajló eseményen Magyarországot – N16, N18, F16 és F18 kategóriában – négy-négy fő képviselte, akik közül hatan a Veszprémi Honvéd SE (VHS) sportolói.

Pénteken a Vilniustól 20 km-re fekvő Silénai mellett, tipikus litván terepen került sor a hosszútávú futamokra. A bozótos, részletgazdag domborzatú terep minden kategóriában erősen megrostálta a mezőnyt, ennek ellenére már a kezdő napon nagyszerű magyar siker született: N18-ban Czakó Boglárka bronzérmet szerzett.

Szombaton azonos terepen került sor a váltóversenyekre. Az izgalmakkal teli, fordulatos összecsapások újabb csodálatos eredményeket hoztak. A három főből álló, két VHS-tagot (Lantai Lili, Máramarosi Rita) felvonultató serdülő lánycsapat harmadik lett, míg az ifi lányok a negyedik helyezésnek örülhettek.

Máramarosi Rita Európa-bajnoki címet ünnepelhetett - Fotó: Magyar Tájékozódási Futó Szövetség FacebookMáramarosi Rita Európa-bajnoki címet ünnepelhetett - Fotó: Magyar Tájékozódási Futó Szövetség Facebook

A zárónapon Vilnius történelmi belvárosában bonyolították le az utolsó versenyszámot, a rövidtávot. Az esemény rangjának megfelelően olyan pályákat tűztek ki a rendezők, hogy a jó útvonalválasztás, illetve annak lekövetése egyaránt nagy kihívást jelentett a résztvevőknek. Ez nem akadályozta meg a magyarokat abban, hogy ismét fantasztikus teljesítményt nyújtsanak. Az N18-as kategóriában Mag Viktória rajt-cél győzelmet aratott, Czakó Boglárka pedig a negyedik helyen érkezett a célba. Amire különösen büszkék lehetünk, hogy a Veszprémi Honvéd SE nyáron átigazolt tagja, Máramarosi Rita N16-ban Európa-bajnok lett.

A három nap remek teljesítményének köszönhetően Magyarország 29 résztvevő között 4. lett a nemzetek közötti pontversenyben.

A Veszprémi Honvéd SE versenyzőinek eredményei:

Hosszútáv
F16: Bálint Gergő 22., Barát Miklós 55.
N16: Máramarosi Rita 38., Lantai Lili 39.
F18: Bálint Ádám 52.

Rövidtáv
N16:
Máramarosi Rita 1., Lantai Lili 20., Ódor Laura 48.
F16: Bálint Gergő 34., Barát Miklós 38.

Váltó
N16
: Máramarosi Rita, Lantai Lili (Mikes Janka, MOM) 3.
F16: Bálint Gergő (Felföldi Tamás, SZVSE és Csoboth Márton, SPA)  7.
F18: Bálint Ádám (Szabó Levente, SZVSE és Gönczi Péter, TIPO) 16.

vehir.hu

További cikkek

Éjszakai tájfutás: a junior Mérő Dominika második felnőtt bajnoki címét szerezte
Éjszakai tájfutás: a junior Mérő Dominika második felnőtt bajnoki címét szerezte
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói több éremmel és bajnoki ponttal tértek haza a Lengyel-Annafürdőn rendezett éjszakai országos bajnokságról és egyesületi váltóbajnokságról.
Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika
Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika
Nagyszerűen szerepeltek a Veszprémi Honvéd tájfutói a Szögligeten rendezett hosszútávú országos bajnokságon, illetve pontbegyűjtő csapat országos bajnokságon.
Sikeres rendezés, kiváló veszprémi eredmények
Sikeres rendezés, kiváló veszprémi eredmények
Szeptember 18-19-én Győrben zajlott le a rövidtávú és sprint váltó tájékozódási futó országos bajnokság a Veszprémi Honvéd SE (VHS) rendezésében.
Tájfutás: Balatonfüreden bizonyított a veszprémi utánpótlás
Tájfutás: Balatonfüreden bizonyított a veszprémi utánpótlás
Balatonfüreden rendezték a tájfutók megyei rövidtávú egyéni és váltó bajnokságát, ahol az utánpótlás kategóriákban a Veszprémi Honvéd fiataljai dominálták.
Felkészülés versenyzéssel
Felkészülés versenyzéssel
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület szeptemberben rendezi majd meg a rekordszámú nevezőt vonzó rövidtávú országos bajnokságot Győrben. A felkészülés jegyében sportolóik a közelmúltban több versenyen is részt vettek, s szerepeltek kiválóan.