Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Többletpont járhat az egyetemi felvételin az önkéntes katonai szolgálatért

2021. augusztus 25. 12:27
Azok a fiatalok, akik önkéntes katonai szolgálatra jelentkeznek, a jövőben felsőoktatási felvételijüknél többletpontokra számíthatnak, tudtuk meg a veszprémi Toborzóirodától.

A kormány úgy döntött hogy azok a fiatalok, akik felsőfokú tanulmányaik megkezdésére készülnek, de azt megelőzően hazájuk szolgálatára jelentkeznek, valamint aktívan részt vesznek az ország békéjének és a magyar emberek biztonságának garantálásában, további juttatásra érdemesek az alábbiak szerint:

  • aki a hat hónapos szolgálat ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – a területvédelmi köteléknél marad 16 többletpontra,
  • ha a hat hónapos szolgálat ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – szakkiképzés céljából katonai szervezetnél szolgál 32 többletpontra,
  • ha tizenkét hónapos szolgálati ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – szakkiképzés céljából katonai szervezetnél szolgál 64 többletpontra jogosult.

Jelentkezési határidő az önkéntes katonai szolgálatra: 2021. augusztus 31.

Az önkéntes katonai szolgálatról korábban mi is többször írtunk, az alábbi cikkben Soós Gyula alezredes, a veszprémi toborzó központ igazgatója foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat:

Kapcsolódó cikk
Mentőövet dob a honvédség a fiataloknak
Továbbra is várja a Magyar Honvédség önkéntes katonai szolgálatra a fiatalokat. A veszprémi toborzóirodában a héten tartott sajtótájékoztatón megtudhattuk, mennyi ideig tart a kiképzés és milyen jövedelemre számíthatnak a kadétok.
vehir.hu
további cikkek
Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. ma 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. ma 13:56 Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. ma 11:48 Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre - tájékoztatott a MÁV-START. ma 9:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.