2022. augusztus 8.
//
László névnap

Többletpont járhat az egyetemi felvételin az önkéntes katonai szolgálatért

Azok a fiatalok, akik önkéntes katonai szolgálatra jelentkeznek, a jövőben felsőoktatási felvételijüknél többletpontokra számíthatnak, tudtuk meg a veszprémi Toborzóirodától.

A kormány úgy döntött hogy azok a fiatalok, akik felsőfokú tanulmányaik megkezdésére készülnek, de azt megelőzően hazájuk szolgálatára jelentkeznek, valamint aktívan részt vesznek az ország békéjének és a magyar emberek biztonságának garantálásában, további juttatásra érdemesek az alábbiak szerint:

  • aki a hat hónapos szolgálat ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – a területvédelmi köteléknél marad 16 többletpontra,
  • ha a hat hónapos szolgálat ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – szakkiképzés céljából katonai szervezetnél szolgál 32 többletpontra,
  • ha tizenkét hónapos szolgálati ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – szakkiképzés céljából katonai szervezetnél szolgál 64 többletpontra jogosult.

Jelentkezési határidő az önkéntes katonai szolgálatra: 2021. augusztus 31.

Az önkéntes katonai szolgálatról korábban mi is többször írtunk, az alábbi cikkben Soós Gyula alezredes, a veszprémi toborzó központ igazgatója foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat:

Kapcsolódó cikk
Mentőövet dob a honvédség a fiataloknak
Továbbra is várja a Magyar Honvédség önkéntes katonai szolgálatra a fiatalokat. A veszprémi toborzóirodában a héten tartott sajtótájékoztatón megtudhattuk, mennyi ideig tart a kiképzés és milyen jövedelemre számíthatnak a kadétok.
vehir.hu

További cikkek

Elköszönt a veszprémiektől Márfi Gyula, emeritus érsek
Elköszönt a veszprémiektől Márfi Gyula, emeritus érsek
A nyugalmazott érsek vasárnap délután mutatta be búcsúmiséjét a Károly-templomban a hívek előtt.
Egy hónap alatt több mint 17 tonnányi robbanóeszközt semmisítettek meg a honvédség tűzszerészei
Egy hónap alatt több mint 17 tonnányi robbanóeszközt semmisítettek meg a honvédség tűzszerészei
Júliusban a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei több mint 17 tonnányi, jellemzően második világháborús robbanóeszközt és lőszert szállítottak el és semmisítettek meg országszerte, tudatta az MTI.
Három hétre lezárják a Horgos utcát felújítás miatt
Három hétre lezárják a Horgos utcát felújítás miatt
A munkálatok jelentősen befolyásolják a Ranolder tér és a Szabadság tér közötti területen lévő utcák forgalmát.
Tovább nőtt a csapadékhiány júliusban
Tovább nőtt a csapadékhiány júliusban
Nem az idei volt a legmelegebb és a legszárazabb július, de így is az élmezőnybe tartozik 2022 hetedik hónapja. Kovács Győző, helytörténeti kutató, meteorológus részletes elemzést készített a mögöttük hagyott időszakról. Vendégírónk ezen kívül felidézett egy 50 évvel ezelőtti eseményt, amikor egészen más arcát mutatta a július, mint ma.
Sós kürtős lett az év strandétele
Sós kürtős lett az év strandétele
Az Év Strandétele idén a boglári Bundi sós kürtőse, a legjobb bisztró étel a zamárdi Tiki Beach Malacfül salátája, a vegán különdíjat pedig az aligai Tarow Borsófőzi Dim Sumja nyerte.