2021. szeptember 26.
//
Jusztina névnap

20 éves születésnapját ünnepli a Maxon Motor

2021. szeptember 4. 4:00
A svájci cég veszprémi üzeme kerek két évtizede van jelen a városban. Az évforduló alkalmából felidézték, hogy honnan hova jutott el a vállalat.

Péntek délután a Maxon Motor déli iparterületen lévő üzemében tartották meg azt a fogadást, amit a vállalat magyarországi jelenlétének 20. évfordulója alkalmából rendeztek. Az eseményen jelen voltak a cég magyarországi vezetői, valamint a svájci tulajdonos is ellátogatott Veszprémbe a születésnap alkalmából. Rajtuk kívül több helyi vállalkozó, önkormányzati képviselő, valamint Ovádi Péter országgyűlési képviselő is tiszteletét tette az eseményen.

A Maxon Motor Hungary Kft. képviseletében az ügyvezető, Szalai Attila tartott prezentációt, aki előadásában felidézte a cég 20 éves magyarországi történetét.

Elmondta, annak idején azért választották Magyarországon belül Veszprémet, mert itt rendelkezésre állt a megfelelő infrastuktúra, relatív közel, 1000 km-re volt a svájci székhelytől, valamint itt székelt a Nass Magnet is, amely cég kezdetekben otthont adott a Maxon Motornak is.

2001-ben csupán hat emberrel kezdték el a munkát, ez tíz év alatt 220 dolgozóra duzzadt, majd 2013-ban már 260 ember dolgozott a cégben, ekkor építették fel a ma is működő épületüket Veszprém déli határában. Ma közel 500-an állnak a Maxon Motor alkalmazásában, az előadásból pedig az is kiderült, hogy a cég támogatja a kollégái fejlődését is, ingyenes nyelvtanulási lehetőséget biztosít, aki pedig megszerzi a szükséges papírokat, további juttatásokban részesül.

Többször elhangzott, hogy a Maxon Motor közössége egy nagy családot alkot, ennek alátámasztására az ügyvezető több példát is hozott. Például, aki tíz éve tagja a csapatnak, az évfordulója alkalmából prémiumot, valamint különböző ajándékokat is kap, de ezt a közösségi összetartást erősítik a Maxon Motor által szervezett családi napok, ünnepségek és jótékonysági akciók is. Utóbbi esetében gyűjtöttek már a Kozmutza Flóra Alapítványnak, a kórház koraszülött osztályának és a veszprémi mentőállomásnak is.

Mindemellett a munka sem áll le, a Maxon Motor legutóbb például a Perseverance névre keresztelt marsjáró fejlesztésében vett részt, amelynbek néhány alkatrészét itt Veszprémben gyártották.

Kapcsolódó cikk
Megérkezett a Marsra a Perseverance
A NASA marsjárójához és drónjához a Veszprémben is jelenlévő Maxon Motor is biztosított alkatrészeket.
Hajas Bálint
Kovács Bálint