Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felkészülés versenyzéssel

2021. szeptember 8. 14:23
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület szeptemberben rendezi majd meg a rekordszámú nevezőt vonzó rövidtávú országos bajnokságot Győrben. A felkészülés jegyében sportolóik a közelmúltban több versenyen is részt vettek, s szerepeltek kiválóan.

Augusztus 20-22.: Mecsek Open (Pécs, Orfű)

Az augusztus végi hosszú hétvégén rendezték meg a nagy hagyományokkal bíró Mecsek Kupa utódját, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a nemzetközi tájfutó élet vérkeringésébe is bekerüljön.

A háromnapos esemény első futamára épített örökségünk egyik kiemelkedő színhelyén, a Zsolnay Kulturális Negyedben, illetve a Kodály Központ környékén került sor. A rövidtáv területén rengeteg áthatolhatatlan objektum (magas kerítések, falak, magánterületek) mellett az augusztus 20-i ünnepségek előkészületei is bonyolították a pályákat. A 2-3. napra a versenyzők „átköltöztek” Orfűre, mivel a hosszútáv és középtáv pályái a Rácz-tanya mellől indultak. A jellegzetes mészkőhegységi terep váltakozó méretű és mélységű töbrökkel, víznyelőkkel tarkított. A Mecsek ezen részét részletgazdag domborzat, sűrű úthálózat és változó fedettség jellemzi, általában jól futható tereppel.

 Az N12 kategória első helyezettje, Gaschler Janka Az N12 kategória első helyezettje, Gaschler Janka

Mivel ugyanebben az időben zajlott a veszprémi szempontból nagyon sikeres ifjúsági Eb, a veszprémi sportegyesület kisebb létszámú csapattal vett részt a versenyen, de tagjai így is szép eredményekkel tértek haza.

Eredmények
N10: 2. Molnár Zulejka
N12: 1. Gaschler Janka
N16: 2. Engi Lilien
N35Br: 2. Heuer Adrienn
N70: 2. Komár Béláné
F14: 1. Nagy Bence
F15-18: 3. Molnár Boglárka
F21Br: 2. ifj. Tóth Károly
F35Br: 1. Tóth Attila
F40: 3. Molnár Zoltán
F65: 3. Horváth Tivadar
F70: 3. Bacsó Attila
NYT: 1. Máramarosi István

Augusztus 28-29.: megyei Sprint hétvége (Zalaegerszeg, Szombathely)

A szeptemberben esedékes rövidtávú országos bajnokságra való felkészülésre több lehetőség is adódott az utolsó nyári hétvégén, hiszen szombaton tartották a két futamból álló Zalaegerszeg Kupát, vasárnap pedig a Szombathely Kupa keretében rendezték meg Vas megye rövidtávú bajnokságát, melyet délután a Cursus Savaria elnevezésű 2x2-es váltóverseny követett.

A második helyezett VHS csapat: Heizer Alíz és Barát JázminA második helyezett VHS csapat: Heizer Alíz és Barát Jázmin

Zalaegerszegen mesterséges lezárásokkal tették a pályakitűzők izgalmasabbá a versenyt, a második nap helyszíne pedig rendkívül változatos városi környezet volt, klasszikus lakótelep parkokkal és játszóterekkel, új építésű társasházak, ligetes-parkos területek minimális szintkülönbségekkel. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület mindkét eseményen képviseltette magát, és versenyzői több remek helyezést is elértek.

A Zalaegerszeg Kupa eredményei:
F18: 2. Barát Benedek
F45: 2. Barát János

A Szombathely Kupa eredményei:
N16:
1. Engi Lilien
F12: 1. Engi Dániel
F35: 1. Barát János

2x2-es váltóverseny:
V14:
2. Barát Jázmin, Heizer Alíz
MIX: 2. Engi Lilien, Engi Dániel

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.