2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Nemzetközi edzőtáborban bizonyíthatott a veszprémi tornász

A Veszprémi Torna Club fiatal reménysége, Kutasi Hanna és edzője, Árkovits Krisztina a Nemzetközi Torna Szövetség edzőtáborában képviselhette Magyarországot.

A serdülő korosztályban versenyző Kutasi Hanna a korosztályos válogatottban már számot adhatott tudásáról, ám augusztus végén újabb bizonyítási lehetőség adódott a fiatal veszprémi tornász előtt. Ugyanis edzőjével, Árkovits Krisztinával meghívást kaptak a Nemzetközi Torna Szövetség által Finnországban rendezett nemzetközi edzőtáborba.

Magyarországról a VTC tehetségén kívül egyetlen tornászt invitáltak még a Kuortane városában tartott táborba.

Fotó: VTCFotó: VTC

A tíznapos esemény izgalmas módon volt felépítve: a szervezők ügyeltek arra, hogy az edzések és továbbképzések mellett jusson idő a festői környezet megismerésére is. Sőt, a gyermekek és trénereik vidám kirándulásokon, SUP-túrákon is részt vehettek. 

A népes táborban lehetőség volt az edzők számára egymás módszereinek és tudásának megosztására is, a fiatalok pedig saját korosztályuk nemzetközi versenytársait ismerhették meg; természetesen a barátságkötések sem maradtak el. 

Simon Dani

További cikkek

Nagyszerűen szerepeltek a simonyisok a torna diákolimpián
Nagyszerűen szerepeltek a simonyisok a torna diákolimpián
Bajnoki címek mellett dobogós helyezéseket is elértek a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulói az április elején Budapesten rendezett torna diákolimpiai országos fináléjában. A gyermekeket egyesületük, a Veszprémi Torna Club (VTC) készítette fel a megmérettetésre.
Sikeres évkezdés a veszprémi tornászoknál
Sikeres évkezdés a veszprémi tornászoknál
A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei remek teljesítményt nyújtottak a Budapesten rendezett országos csapatbajnokságon.
„Az új tornacsarnokban edzeni olyan, mint az álom” – VIDEÓ
„Az új tornacsarnokban edzeni olyan, mint az álom” – VIDEÓ
Nemrégiben hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely a város és a kormány támogatásával európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. Videóriportunkban a VTC vezetői, és a válogatott tornászuk is mesélt az új otthonukban szerzett örömteli pillanatokról.
Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Egy évvel az alapkőletétel után, szerdán hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei már birtokba is vehették új, álomszerű otthonukat, amely továbbra is a Városi Stadionban található.
Sikeres tavaszi szezont tudhat maga mögött a VTC
Sikeres tavaszi szezont tudhat maga mögött a VTC
A Veszprémi Torna Club színeiben rengeteg tehetséges gyermek fejlődik, ennek köszönhetően az egyesület az első osztály összes korcsoportjában indíthatott versenyzőket idén tavasszal.