2021. október 20.
//
Vendel névnap

20 éves lett a Diego Veszprém

Pontosan 20 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a veszprémi Diego szőnyegáruház, azóta a régió meghatározó üzletévé nőtte ki magát, amely mögött a kemény munka mellett egy szenvedélyes üzletember is áll. A pénteki születésnapi összejövetelen a város vezetői mellett partnerek, barátok is köszöntötték az üzletláncot, amely a jövőben tovább terjeszkedne a környéken.

Az ország 105 Diego áruházából a veszprémi a hetedik legnagyobb és ugyancsak a hetedik legforgalmasabb, amely kerek 20. születésnapját ünnepli a napokban. A Diego neve Veszprémben összeforrt Meiczinger Mártonéval, ő volt az a vállalkozószellemű üzletember, aki 1997-ben csatlakozott a Diego csapatához, először mint üzletkötő. Később, 2001-ben döntött úgy, hogy csatlakozik a franchise hálózathoz és megalakítja a veszprémi üzletet.

Kezdetben 400 négyzetméteres üzletben 6-an dolgoztak, ez az évek alatt további kollégákkal bővült és területileg is terjeszkedett, ma 720 négyzetméteren működnek a Házgyári úton.

Meiczinger MártonMeiczinger Márton

Meiczinger Mártona születésnapi összejövetelen a vendégek előtt a 20 éves áttekintőjében mesélt a kezdeti évekről is, elárulta, hogy az egyszerű szőnyegkereskedésen túl ő egy olyan áruházat szeretett volna létrehozni, ahol az átlagnál is magasabb mértékben figyelnek a vevőkre, mindig tisztelettudóak a vásárlókkal, ez a hozzállás pedig konkrét számokban is mérhető szerinte.

Többször méltatta a kollégáit, akik közül van olyan, aki már az indulás óta a csapatot erősíti.

A Diego Veszprém vállalkozásába 2019-ben bekapcsolódott Strerbik Árpád, a veszprémi kézilabdaklub egykori ikonikus kapusa is, aki immáron, mint vállalkozó látott fantáziát az üzletben, így jelenleg Meiczinger Márton mellett ők is a tulajdonosi kör részei.

Az eseményen Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Porga Gyula, polgármester is jelen voltak. Mindketten méltatták az üzlet sikereit, valamint az alapító szenvedélyét, amivel sikeressé tette a vállalkozását. Ovádi Péter ezen kívül a kollektíva családias, összetartó erejét emelte ki a Diegoval kapcsolatban, Porga Gyula pedig arról beszélt, nem elég egy jó vállalkozói ötlet, az igazi tudomány abban rejlik, hogy a sikereket 20 éven keresztül fenn tudja tartani valaki.

Az eseményen jelen volt még Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga Balázs, a Diego franchise ügyvezetője és több játékos is a Telekom Veszprém keretéből.

A tulajdonosok elárulták, a jövőben célként tűzték ki, hogy a mostani 800 milliós árbevétel után elérjék az 1 milliárdot, valamint egy balatonfüredi üzlet megnyitásának a gondolata is körvonalazódik már.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Hétköznapi ételek, amik luxuscikké válhatnak
Hétköznapi ételek, amik luxuscikké válhatnak
Az, hogy mit tekintünk luxusnak, változik az idők során. De vajon luxussá válhatnak olyan élelmiszerek, amik ma mindenki polcán ott vannak?
Város a városban, ilyen „egyetemvárossá” fejlődhet a Pannon Egyetem
Város a városban, ilyen „egyetemvárossá” fejlődhet a Pannon Egyetem
Az „egyetemváros” jelzővel nem egy közigazgatásilag különálló települést szoktak illetni, mégis jellemző ezekre a területekre, hogy önálló városként működnek a városban, ahol nem csak a szolgáltatások garmadáját lehet elérni, hanem megfelel a városokkal szemben támasztott egyik legfontosabb kritériumnak is: nyitott bárki előtt. A világ egyetemei közül számos példát tudunk felhozni ilyen megoldásokra, ráadásul a Pannon Egyetem is jó úton halad, hogy egyetemvárossá nője ki magát.
Az Öskü melletti napelempark is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország hamarosan karbonsemleges legyen
Az Öskü melletti napelempark is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország hamarosan karbonsemleges legyen
Alig 8 hónap alatt épült meg Öskü határában az a napelempark, ami a jövőben 5500 család villamosenergia-felhasználását fogja fedezni. Az ünnepélyes átadón kiderült, belátható időn belül Magyarországon megvalósulhat a teljes karbonsemlegesség.
Amikor a kínálat megelőzi a keresletet – új trükközés terjed a cégek között
Amikor a kínálat megelőzi a keresletet – új trükközés terjed a cégek között
Képzeljék el, hogy egy nagybevásárlásnál már a kasszánál állnak, az eladó pedig, miután lecsipogtatta az összes terméket, még megfog egy rágót és beüti az árát a terméknek. Holott önök nem akartak rágót venni, pláne nem kifizetni az árát. Valami hasonlóval próbálkozik egy bejegyzett vállalkozás itthon, csak rágó helyett reklámmegjelenéseket kínál és nem néhányszáz forint értékben, hanem súlyos százezrekről küld díjbekérőt a gyanútlan cégeknek, ami akár büntető jogi kategóriába is beleférhet.
Kormányszóvivő: jövő év közepéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot
Kormányszóvivő: jövő év közepéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot
A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot - jelentette be a kormány Facebook-oldalán közzétett pénteki videóüzenetében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.