2021. szeptember 21.
//
Máté névnap

Tájfutás: Balatonfüreden bizonyított a veszprémi utánpótlás

2021. szeptember 14. 10:25
Molnár Péter
Balatonfüreden rendezték a tájfutók megyei rövidtávú egyéni és váltó bajnokságát, ahol az utánpótlás kategóriákban a Veszprémi Honvéd fiataljai dominálták.

Szeptember 5-én Balatonfüreden rendezték a tájfutók Veszprém megyei rövidtávú és sprint váltó bajnokságát, ami a megyebajnoki címek eldöntésén túl remek felkészülési lehetőség is volt az azonos formájú országos bajnokságokra.

Az érdeklődés a megyehatárokon kívülről is nagy volt, így majdnem háromszázan álltak rajthoz a versenyen. Ez volt az első alkalom, amikor a Balatonfüredi Sport Club fiatal versenybírói rendezésre vállalkoztak, és a nagy létszám ellenére flottul sikerült lebonyolítaniuk mindkét futamot.

A dobogón a V21-es váltók - Fotó: Bálint MónikaA dobogón a V21-es váltók - Fotó: Bálint Mónika

A Veszprém megyei klubok szépen szerepeltek, a Veszprémi Honvéd fiataljai dominálták az utánpótlás kategóriákat, de minden egyesület szerzett dobogós helyezést.

A Veszprém megyei érmesek:

Egyéni:

F10: 2. Molnár Borisz (Veszprémi Honvéd SE), 3. Serle Ábel Tas (Veszprémi Honvéd SE)
F12: 3. Máthé Gáspár (Balatonfüredi Sport Club)
F16: 1. Barát Miklós (Veszprémi Honvéd SE), 2. Szalontai Soma (Veszprémi Honvéd SE), 3. Blaskó Benedek (Veszprémi Honvéd SE)
F18: 1. Bálint Gergõ (Veszprémi Honvéd SE), 2. Bálint Ádám (Veszprémi Honvéd SE), 3. Kovács Márk (Veszprémi Honvéd SE)
F21: 2. Bálint Benedek (Veszprémi Honvéd SE), 3. Berzsenyi Bence (Veszprémi Honvéd SE)
F45: 1. Molnár Zoltán (Veszprémi Honvéd SE)
F65: 1. Ládi János (Bakonyi Tájfutó Klub), 2. Bacsó Attila (Veszprémi Honvéd SE), 3. Horváth Tivadar (Veszprémi Honvéd SE)

N10: 2. Molnár Zulejka (Veszprémi Honvéd SE)
N16: 1. Ódor Laura (Veszprémi Honvéd SE), 2. Engi Lilien (Veszprémi Honvéd SE), 3. Gaschler Emma (Veszprémi Honvéd SE)
N18: 1. Pegán Ágnes (Veszprémi Honvéd SE), 2. Lantai Lili (Veszprémi Honvéd SE)
N50: 3. Csizmadiáné Szóládi Annamária (Veszprémi Honvéd SE)
N60: 2. Szentes Anna (Veszprémi Tájfutó Club)
N70: 1. Gombkötõ Zsuzsanna (Veszprémi Tájfutó Club)

Váltó:

V18: 1. Veszprémi Honvéd SE (Szalontai Soma, Lantai Lili, Barát Miklós), 2. Veszprémi Honvéd SE (Gaschler Máté, Gaschler Emma, Bálint Gergő)
V21: 1. Veszprémi Honvéd SE (Berzsenyi Bence, Engi Lilien, Bálint Ádám), 2. Veszprémi Honvéd SE (Nagy Bence, Lantai Boróka, Kovács Márk), 3. Veszprémi Honvéd SE (Domán Rajmund, Ódor Laura, Bálint Benedek)

vehir.hu

További cikkek

Felkészülés versenyzéssel
Felkészülés versenyzéssel
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület szeptemberben rendezi majd meg a rekordszámú nevezőt vonzó rövidtávú országos bajnokságot Győrben. A felkészülés jegyében sportolóik a közelmúltban több versenyen is részt vettek, s szerepeltek kiválóan.
Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó
Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó
A Veszprémi Honvéd SE nyáron átigazolt kiválósága, Máramarosi Rita N16 kategóriában aranyérmet szerzett a Litvániában rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon.
Veszprémi dupla ezüstérem a szenior tájfutó vb-n
Veszprémi dupla ezüstérem a szenior tájfutó vb-n
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzője, az utánpótláskorú sportolók edzője, Molnár Zoltán két döntőben, rövid- és hosszútávon is ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű szenior tájfutó világbajnokságon.
Történelmi siker: öt veszprémi tájfutó utazhat az ifi Eb-re
Történelmi siker: öt veszprémi tájfutó utazhat az ifi Eb-re
A kemény, kitartó munkának beérett a gyümölcse: történetének kimagasló sikerét könyvelheti a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutó szakosztálya, amelynek öt sportolója is ott lehet a litvániai ifjúsági Eb-n.
Extrém körülmények fogadták a veszprémi tájfutókat
Extrém körülmények fogadták a veszprémi tájfutókat
A Veszprémi Honvéd SE tájfutói kiváló teljesítményt nyújtottak a június 12-13-án Kazáron rendezett középtávú és váltó országos bajnokságon.