2022. január 28.
//
Károly, névnap

Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson

Petíciót indított a Civil Bázis azért, hogy a jövő évi országgyűlési választáson Katanics Sándort támogassa az ellenzék, mint közös jelöltet Veszprémben.

Ahogy korábban mi is többször írtunk róla, Katanics Sándortól annak ellenére, hogy szabályosan és határidőn belül beadta regisztrációját az ellenzéki előválasztáson való elinduláshoz, a DK vezetésével az ellenzéki pártok megvétózták, hogy éljen ezzel a demokratikus jogával a veszprémi politikus. Ez az eset a Gyurcsány-párt és Katanics szakításához vezetett, viszont Katanics Sándor a Civil Bázis Egyesület segítségével továbbra sem adta fel, hogy megmérettesse magát 2022-ben a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, erről árulkodnak a politikus Facebook-bejegyzései.

Most egy petíciót indított a civil szervezet annak érdekében, hogy alátámasszák, hogy a veszprémiek a két ellenzéki pártpolitikus - Mesterházy Attila (MSZP) és Csonka Balázs (DK) - helyett Katanics mögött állnak.

Azt ígérik, ha többen aláírják a petíciót, mint ahányan az előválasztáson a két ellenzéki indulóra szavaznak, akkor jogorvoslatért fordulnak az Előválasztási Bizottsághoz, hogy érvényesítsék a lakosság akaratát.

Habár Katanics Sándornak minden joga meglenne ahhoz, hogy függetlenként elinduljon a választáson, a közösségi médiában jelezte, hogy továbbra is kiáll amellett, hogy amennyiben az ellenézki pártok a petíció sikeressége ellenére is kiállnak korábbi döntésük mellett, akkor ő nem fog elindulni az előválasztás győztesével szemben, ahogy fogalmazott nem fogja akadályozni a Fidesszel szembeni győzelmet.

Tehát hiába kosarazták ki antidemokratikus módon Katanics Sándort az ellenzéki pártok, úgy tűnik, a Fidesszel szembeni utálat ennél is erősebb kapcsot jelent közöttük. Kérdés, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén ez elegendő lenne-e a sikeres kormányzáshoz, vagy az együttműködés csupán a választás másnapjáig tart.

vehir.hu

További cikkek

Napirend előtt: veszprémi kilakoltatásokról, késlekedő játszótérről kérdeztek
Napirend előtt: veszprémi kilakoltatásokról, késlekedő játszótérről kérdeztek
A gyulafirátóti játszótérről, a közösségi közlekedés vonzóbbá tételéről és a munkavállalók érdekképviseletéről is szó volt az önkormányzat decemberi közgyűlésén napirend előtt.
Napirend előtt: eltűnt a DK a közgyűlési frakciók közül
Napirend előtt: eltűnt a DK a közgyűlési frakciók közül
Hulladékgazdálkodással, állatkerti szerződéssel és a népesség fogyásával foglalkoztak napirend előtt a közgyűlésben.
A veszprémi előválasztás megmutatta, az ellenzéki pártok a Fidesznél csak egymást fúrják jobban
A veszprémi előválasztás megmutatta, az ellenzéki pártok a Fidesznél csak egymást fúrják jobban
Úgy tűnik, mint ahogy annak idején a Dallas is péntekenként hozta az új izgalmakat, a veszprémi ellenzéki előválasztással kapcsolatban is hétvégente jönnek a felszínre új hírek. Ráadásul hétről hétre egyre nagyobb áskálódás és háttérben zajló alkufolyamatok képe kristályosodik ki. Legalábbis ezt tükrözi az a tény, hogy Katanics Sándor indulását az előválasztáson mégis megvétózta a 6 együttműködő pártból 5, ráadásul különösebb indoklás nélkül. Cikkünkben bemutatjuk az érintettek reakcióit, amiből le lehet szűrni, milyen állapotok uralkodnak a "demokratikus" ellenzék oldalán.
Bekövetkezett, amire számítani lehetett: Gyurcsányék elérték, hogy Katanics már nem DK-s politikus
Bekövetkezett, amire számítani lehetett: Gyurcsányék elérték, hogy Katanics már nem DK-s politikus
Szombaton benyújtotta a kilépési nyilatkozatát Katanics Sándor a Demokratikus Koalíció pártigazgatójának, valamint Gyurcsány Ferenc pártelnöknek. Amögött, hogy a DK helyi embere alig fél év alatt a legerősebb ellenzéki politikus szerepéből a kilépésig jutott el, a zavaros veszprémi előválasztás áll és a demokratikus alapelveket nélkülöző központi pártutasítások sora.
Bezárult a kör? Megvan, hogy milyen színekben indul Katanics Sándor az előválasztáson
Bezárult a kör? Megvan, hogy milyen színekben indul Katanics Sándor az előválasztáson
A Civil Bázis Egyesület fogadta be Katanics Sándort, így kvázi civil színekben méretteti meg magát az őszi előválasztáson Veszprémben a pártpolitika szempontjából még mindig DK-s politikus.