Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson

2021. szeptember 14. 10:32
Petíciót indított a Civil Bázis azért, hogy a jövő évi országgyűlési választáson Katanics Sándort támogassa az ellenzék, mint közös jelöltet Veszprémben.

Ahogy korábban mi is többször írtunk róla, Katanics Sándortól annak ellenére, hogy szabályosan és határidőn belül beadta regisztrációját az ellenzéki előválasztáson való elinduláshoz, a DK vezetésével az ellenzéki pártok megvétózták, hogy éljen ezzel a demokratikus jogával a veszprémi politikus. Ez az eset a Gyurcsány-párt és Katanics szakításához vezetett, viszont Katanics Sándor a Civil Bázis Egyesület segítségével továbbra sem adta fel, hogy megmérettesse magát 2022-ben a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, erről árulkodnak a politikus Facebook-bejegyzései.

Most egy petíciót indított a civil szervezet annak érdekében, hogy alátámasszák, hogy a veszprémiek a két ellenzéki pártpolitikus - Mesterházy Attila (MSZP) és Csonka Balázs (DK) - helyett Katanics mögött állnak.

Azt ígérik, ha többen aláírják a petíciót, mint ahányan az előválasztáson a két ellenzéki indulóra szavaznak, akkor jogorvoslatért fordulnak az Előválasztási Bizottsághoz, hogy érvényesítsék a lakosság akaratát.

Habár Katanics Sándornak minden joga meglenne ahhoz, hogy függetlenként elinduljon a választáson, a közösségi médiában jelezte, hogy továbbra is kiáll amellett, hogy amennyiben az ellenézki pártok a petíció sikeressége ellenére is kiállnak korábbi döntésük mellett, akkor ő nem fog elindulni az előválasztás győztesével szemben, ahogy fogalmazott nem fogja akadályozni a Fidesszel szembeni győzelmet.

Tehát hiába kosarazták ki antidemokratikus módon Katanics Sándort az ellenzéki pártok, úgy tűnik, a Fidesszel szembeni utálat ennél is erősebb kapcsot jelent közöttük. Kérdés, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén ez elegendő lenne-e a sikeres kormányzáshoz, vagy az együttműködés csupán a választás másnapjáig tart.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Komoly kedvezmények várnak a veszprémiekre: új tartalommal töltik meg a Veszprém-kártyát. Erről is döntött a képviselő-testület a januári közgyűlésen.  2024. január 23. 17:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.