Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
22°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
22°C

Nyugállományú ex-légierősök találkoztak Veszprémben

2021. szeptember 16. 12:20
Tizennegyedik alkalommal tartottak baráti találkozót az egykori Légierő Parancsnokság veteránjai a Jutasi úti honvédségi sporttelepen.

A haderő átszervezése miatt 2007-ben megszüntetett veszprémi központú Légierő Parancsnokság és a székesfehérvári Csapatrepülő Parancsnokság volt katonái csütörtökön tartották hagyományos baráti találkozójukat Veszprémben. A programon részt vettek a szintén felszámolt, Szentkirályszabadján állomásozó Bakony Harci Helikopter Ezred veteránjai is. Az eseményen mintegy 120 fő vett részt.

A Jutasi úti honvédségi sportpályán 2008 óta tartanak ilyen összejöveteleket, hisz úgy gondolják, nem szabad elfelejteni az egykori parancsnokságokat. A rendezvény amellett, hogy egy közös ebéddel egybekapcsolt baráti találkozó volt, alkalmat adott a veteránok által hobbiból gyűjtött katonai emlékek és saját munkásságuk bemutatására is.

A 14. alkalommal megrendezett, „Légierő Parancsnokság – Csapatrepülő Parancsnokság Találkozón” elismeréseket is átadtak azoknak a nyugdíjba vonult katonáknak, akik a katonai-civil kapcsolatok előre lendítéséért dolgoznak. A díjakat a két anyaváros, Veszprém és Székesfehérvár önkormányzata, valamint a légierő haderőnemi szemlélő adományozta.

Veszprém város nevében Brányi Mária alpolgármester nyújotta át az elsimeréseket.Veszprém város nevében Brányi Mária alpolgármester nyújotta át az elsimeréseket.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.