2021. október 16.
//
Gál névnap

A Liliomfi bemutatójával kezdődik az évad a Pannon Várszínházban

Szombaton mutatják be Szigligeti Ede darabját Szelle Dávid rendezésében.

Szelle Dávid – aki nemcsak rendezője, hanem főszereplője és díszlettervezője is az előadásnak – a premier előtti sajtótájékoztatón elmondta: a pandémia után más eszközökhöz kell nyúlnia a színházaknak azért, hogy meg tudják szólítani a nézőket, és a Liliomfi előadás is ebben a szellemiségben született.

Fotó: Pannon VárszínházFotó: Pannon Várszínház

A rendező rámutatott: a darab tíz éve már szerepelt a Pannon Várszínház repertoárjában, akkor a népi vonalat követte az előadás koncepciója, ezúttal azonban másként nyúltak hozzá: a múltból egy semleges, időtlen környezetbe helyezték, hiszen a történet bármelyik korszakban megállja a helyét.

– Modern felfogásban dolgozunk, a színészek a ránk jellemző mai észjárással léteznek a színpadon – magyarázta Szelle Dávid. Elmondta: a színpadképet is letisztult, fekete-fehér díszletek határozzák meg. 

A darab jól illeszkedik a Pannon Várszínház idei repertoárjába, az előttünk álló hónapok bemutatói valamilyen módon a színházcsinálás témájához kapcsolódnak majd – vázolta az évad logikai vezérfonalát Vándorfi László, a teátrum igazgatója, aki rámutatott: a covid után a színházaknak feladatuk az, hogy őszintén beszéljenek arról, ami a környezetünkben, a világunkban történt, és arról, ahogy mindez bennünk lecsapódott és nyomot hagyott.

A Liliomfit először szombat este láthatja a veszprémi közönség.

vehir.hu

További cikkek

Rendkívül változatos programokkal készülnek a Tánc Fesztiváljára
Rendkívül változatos programokkal készülnek a Tánc Fesztiváljára
Augusztus 31. és szeptember 5. között a különböző mozgáskultúrák kerülnek a középpontba Veszprémben. A Tánc Fesztiváljának programja talán még sohasem volt ennyire színes, mint idén.
Nem csak táncolnak, mondanivalójuk is van
Nem csak táncolnak, mondanivalójuk is van
23. alkalommal rendezik meg A Tánc Fesztiválját Veszprémben augusztus 31. és szeptember 5. között.
Évadot hirdetett a Pannon Várszínház
Évadot hirdetett a Pannon Várszínház
Viharos, de nem sikertelen időszakot hagy maga mögött a Pannon Várszínház; közeleg az évad vége, miközben csütörtök délelőtt már az új évadot bejelentő sajtótájékoztatóra is sor került.
Színházaink a nyitás felé
Színházaink a nyitás felé
Fontos állomáshoz érkeztünk a négymillió beoltottal, hiszen a kormány engedélyezi a színházak megnyitását, a teátrumok látogatását, legalábbis azok számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Kellerné Egresi Zsuzsannát, a veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettes-kreatív menedzserét, a Pannon Várszínház igazgatóját, Vándorfi Lászlót, valamint Szántó Viktóriát, a Kabóca Bábszínház igazgatóhelyettesét kérdeztük.
Mindig megpróbáltam felnőni a feladatokhoz
Mindig megpróbáltam felnőni a feladatokhoz
Molnár Ervin – a Pannon Várszínház színművésze, vírusmentes időszakban – estéről estére emlékezetes alakításokkal lepi meg a színházszerető veszprémi közönséget. Most a teátrum is az online térbe költözött, de a hogyan továbbról, az aktuális feladatairól, a múltról és a jelenlegi nehézségekről a művész – megkeresésünkre - örömmel mesélt…