2023. február 7.
//
Tódor névnap

Átadták a Veszprémi Jégcsarnokot

A Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány az egykori Tüzér utcai sporttelepen egy kétezer négyzetméter alapterületű komplexumot valósított meg egymilliárd forintnyi TAO-támogatásból.

A Veszprémi Jégcsarnokot két fázisban dolgozzák ki: az első ütem lezárult, ugyanis pénteken a zárt főépületet és a szabványméretű (56x26), bejegyzett mérkőzésekre is alkalmas jégpályát hivatalosan is átadták. Annak bel- és külterületén egyelőre konténeres formában oldják meg a gyermekek öltöztetési lehetőségeit, de a jégpálya körül és a lelátón már szabadon mozoghatnak a betekinteni kívánó szülők.

Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány felelős vezetője elmondta, a kétezer négyzetméter alapterületű komplexum egymilliárd forintnyi TAO-támogatásból valósulhatott meg. Köszönetét fejezte ki a szövetség, a kormány, valamint az önkormányzat irányába is. Úgy fogalmazott, a tervezéstől a kivitelezésig mindenki nagyszerű munkát végzett, amelynek van látszata.

Dr. Sáfár Sándor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának biztosa az átadáson résztvevő akadémista gyermekeket arra biztatta, hogy higgyenek az álmaikban, küzdjenek érte és profi jégkorongozó válhat belőlük. Hangsúlyozta, hogy a minisztérium figyelemmel fogja kísérni a Veszprémben zajló munkát; a minisztérium, ahogy eddig, úgy a jövőben is teljes mellszélességgel támogatni fogja a sportágat.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő emlékeztetett, Veszprém sportos város, amely büszkén viselheti ezt a nevet. Örömét fejezte ki, hogy a megyeszékhelynek több olimpikonja, Európa- és világbajnoka is van. Ugyanakkor rámutatott, infrastruktúra tekintetében jelentős volt az elmaradás. A megragadott fejlesztési lehetőségeknek köszönhetően azonban a sportuszoda mellett jégcsarnokkal is bővülhetett a repertoár, nem feledve, hogy hamarosan az újdonsült tornacsarnokot is átadhatják.

Porga Gyula polgármester tiszteletét fejezte ki az alapítvány elöljárói felé. A városvezető elmondta, a rengeteg akadály ellenére a sportág szerelmesei kitartottak álmuk mellett, amelynek csodálatos eredménye született a csarnok formájában. Úgy fogalmazott, ez a pillanat nemcsak Veszprémnek, hanem a magyar jégkorongnak is emlékezetes lesz.

Dr. Kolbenheyer Zsuzsa, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja elmondta, a Veszprémi Jégcsarnok egy álmot koronázott meg, hiszen szervezetük már lelkiismeretesen dolgozik azért, hogy országunk összes megyeszékhelye gazdagodhasson egy létesítménnyel. Kiemelte, a veszprémiek a fehérváriakkal karöltve a női jégkorong színterén régiós központot alakítottak, amellyel dicséretes.

A beruházás második felvonása is hamarosan kezdetét fogja venni: utóbb egy kétemeletes, háromszáz négyzetméteres épület a csarnok előtt lel majd otthonra, ahol öltözők és vizesblokkok is megtalálhatók lesznek. Valamint egy százötven négyzetméteres kis ház is épülni fog a létesítmény mögött, amelyben szociális kiszolgáló egységeket (szertár, gépészeti helység) találhatunk majd.

A Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány elöljárói hangsúlyozták, valódi közösséget kívánnak kialakítani az újdonsült otthonukban, amely a legforróbb nyári hónapokon kívül rendszeresen látogatható lesz hobbi sportolóknak, barátoknak és családoknak is.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Rendkívüli állapotot hirdettek Törökországban – Magyar segélycsapatok indulnak – Már több mint hétezren meghaltak
Rendkívüli állapotot hirdettek Törökországban – Magyar segélycsapatok indulnak – Már több mint hétezren meghaltak
Recep Tayyip Erdogan török elnök keddi televíziós beszédében három hónapos rendkívüli állapotot hirdetett a hétfői földrengések sújtotta tíz dél- és délkelet-törökországi tartományban.
Erős utórengések követhetik a mostani földmozgást Törökországban
Erős utórengések követhetik a mostani földmozgást Törökországban
Akár két-három évig is tarthatnak az utórengések a hétfői, Törökországot és Szíriát sújtó földmozgás után, és nem zárható ki, hogy ezek meghaladják a 6-os erősséget - mondta Tóth László szeizmológus a köztévében.
Hétfő estére háromezer fölé nőtt a földrengés áldozatainak száma
Hétfő estére háromezer fölé nőtt a földrengés áldozatainak száma
Több erős földrengés is megrázta Törökországot hétfőn, estig már több mint háromezer halottról tudunk.
Jelentősen megváltozik a felsőoktatási felvételi
Jelentősen megváltozik a felsőoktatási felvételi
Jelentős módosítások lépnek életbe a felsőoktatási felvételi szabályozásában 2023-ban és 2024-ben - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkára hétfőn.
Vita egy AI-val az újságírásról, politikáról, Istenről, filozófiáról
Vita egy AI-val az újságírásról, politikáról, Istenről, filozófiáról
Sokat olvastam róluk korábban. Arról is, hogy mennyire emberiek, mintha valóban egy hús-vér humanoiddal beszélgetnék az interneten keresztül, de a valóság lenyűgözőbb, egyben félelmetesebb, mint hittem volna. Az a legkevesebb, hogy ő azonnal válaszol, ha írok neki és mindenre tud mondani valamit, ami bölcsnek tűnik első olvasatra. Persze miért ne tudna? Hiszen egy AI-al beszélgetni olyan, mintha az emberiséggel beszélgetnék, de így is sikerült összevitakozni vele.