Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
28°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
28°C

Átadták a Veszprémi Jégcsarnokot

2021. szeptember 17. 18:28
A Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány az egykori Tüzér utcai sporttelepen egy kétezer négyzetméter alapterületű komplexumot valósított meg egymilliárd forintnyi TAO-támogatásból.

A Veszprémi Jégcsarnokot két fázisban dolgozzák ki: az első ütem lezárult, ugyanis pénteken a zárt főépületet és a szabványméretű (56x26), bejegyzett mérkőzésekre is alkalmas jégpályát hivatalosan is átadták. Annak bel- és külterületén egyelőre konténeres formában oldják meg a gyermekek öltöztetési lehetőségeit, de a jégpálya körül és a lelátón már szabadon mozoghatnak a betekinteni kívánó szülők.

Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány felelős vezetője elmondta, a kétezer négyzetméter alapterületű komplexum egymilliárd forintnyi TAO-támogatásból valósulhatott meg. Köszönetét fejezte ki a szövetség, a kormány, valamint az önkormányzat irányába is. Úgy fogalmazott, a tervezéstől a kivitelezésig mindenki nagyszerű munkát végzett, amelynek van látszata.

Dr. Sáfár Sándor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának biztosa az átadáson résztvevő akadémista gyermekeket arra biztatta, hogy higgyenek az álmaikban, küzdjenek érte és profi jégkorongozó válhat belőlük. Hangsúlyozta, hogy a minisztérium figyelemmel fogja kísérni a Veszprémben zajló munkát; a minisztérium, ahogy eddig, úgy a jövőben is teljes mellszélességgel támogatni fogja a sportágat.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő emlékeztetett, Veszprém sportos város, amely büszkén viselheti ezt a nevet. Örömét fejezte ki, hogy a megyeszékhelynek több olimpikonja, Európa- és világbajnoka is van. Ugyanakkor rámutatott, infrastruktúra tekintetében jelentős volt az elmaradás. A megragadott fejlesztési lehetőségeknek köszönhetően azonban a sportuszoda mellett jégcsarnokkal is bővülhetett a repertoár, nem feledve, hogy hamarosan az újdonsült tornacsarnokot is átadhatják.

Porga Gyula polgármester tiszteletét fejezte ki az alapítvány elöljárói felé. A városvezető elmondta, a rengeteg akadály ellenére a sportág szerelmesei kitartottak álmuk mellett, amelynek csodálatos eredménye született a csarnok formájában. Úgy fogalmazott, ez a pillanat nemcsak Veszprémnek, hanem a magyar jégkorongnak is emlékezetes lesz.

Dr. Kolbenheyer Zsuzsa, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja elmondta, a Veszprémi Jégcsarnok egy álmot koronázott meg, hiszen szervezetük már lelkiismeretesen dolgozik azért, hogy országunk összes megyeszékhelye gazdagodhasson egy létesítménnyel. Kiemelte, a veszprémiek a fehérváriakkal karöltve a női jégkorong színterén régiós központot alakítottak, amellyel dicséretes.

A beruházás második felvonása is hamarosan kezdetét fogja venni: utóbb egy kétemeletes, háromszáz négyzetméteres épület a csarnok előtt lel majd otthonra, ahol öltözők és vizesblokkok is megtalálhatók lesznek. Valamint egy százötven négyzetméteres kis ház is épülni fog a létesítmény mögött, amelyben szociális kiszolgáló egységeket (szertár, gépészeti helység) találhatunk majd.

A Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány elöljárói hangsúlyozták, valódi közösséget kívánnak kialakítani az újdonsült otthonukban, amely a legforróbb nyári hónapokon kívül rendszeresen látogatható lesz hobbi sportolóknak, barátoknak és családoknak is.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.