Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola

2021. szeptember 24. 16:46
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.

Az új távolugró pályát péntek délután, a Magyar Diáksport Napján és a XVIII. Deák-futás napján adták át, ahol Horváth Szilárd, a Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója köszönetét fejezte ki a fejlesztés megvalósítását segítő Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club képviselőinek. Az intézményvezető úgy fogalmazott, az atlétika az úszás mellett közismerten minden sportág alapja, az új pálya pedig hozzájárul ahhoz, hogy az intézmény 650 diákjának olyan körülményeket tudjanak biztosítani, mely az egészséges életmódot segíti elő.

A fejlesztés összesen 300 ezer forintból valósult meg, melyhez a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület biztosított forrást a Fuss az iskoládért projekt keretében. Hartmann Péter, az egyesület elnöke elmondta, szervezetük kiemelten fontosnak tartja az ifjúság és a sport ügyének támogatását, éppen ezért is indították el projektjüket, melynek keretében a Veszprém megyei iskolák pályázhatnak évente sporteszközök beszerzésére összesen 2 millió forint keretösszegig.

Török Krisztián, a VEDAC edzője ugyancsak köszönetét fejezte ki, aki hozzátette, a pálya deszkáját saját kezűleg rakták le kollégáival, s bíznak benne, hogy a fejlesztés révén sikerül közelebb hozniuk az atlétikát az iskolai testneveléshez.

Gerstmár Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője szerint fontos, hogy ne csak a profi sportra figyeljünk oda, hanem a diák- és szabadidős sportokra is, hiszen ahhoz, hogy a gyerekek egyszer majd egészséges életmódot folytató felnőtteké érjenek, már óvodás- és iskolás korban le kell tenni az alapokat, amihez az ilyen fejlesztések is hozzájárulnak.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.