2021. október 16.
//
Gál névnap

Sikeres rendezés, kiváló veszprémi eredmények

2021. szeptember 26. 10:56
Gaschler-Gyeviki Nóra
Szeptember 18-19-én Győrben zajlott le a rövidtávú és sprint váltó tájékozódási futó országos bajnokság a Veszprémi Honvéd SE (VHS) rendezésében.

Az egyesület többszörösen is nagy fába vágta a fejszéjét a versennyel, hiszen a városi környezetben bonyolított futamok komplex szervezést igényelnek, főleg, ha nem hazai terepen, hanem közel 80 km-re van a helyszín.

Emellett az országos bajnokság világranglista futammal és a Magyar Honvédség tájékozódási futó bajnokságával is kiegészült, ráadásul a VHS kiemelt célként kezelte a sportág szélesebb körben való népszerűsítését is. Ennek érdekében – a tájfutás hazai történetében egyedülálló módon – helyszíni LED-falas és online élő közvetítés, illetve GPS-es nyomkövetés is fokozta a szurkolói élményt.

A közel egyéves, megfeszített szervezőmunkának, Győr lenyűgöző belvárosának, a színvonalas pályakitűzésnek és a minden tekintetben magasra tett mércének köszönhetően végül olyan bajnoki hétvégét sikerült zárni a veszprémi egyesületnek, melyre azóta is folyamatosan érkeznek a pozitív visszajelzések.

A VHS érmes váltói - Fotó: Bálint MónikaA VHS érmes váltói - Fotó: Bálint Mónika

A rendezésen kívül méltán lehetünk büszkék az utánpótlás versenyzőkre, akik a rekordszámú – közel 1200 fős – mezőnyben ismét kimagaslóan teljesítettek, különösen az N16-os és V18-as kategóriában mutatva meg dominanciájukat.

Szombat délelőtt zajlottak a selejtezők, melyek helyszínét a Sziget városrész parkjai és lakótelepei adták. A gyors futást lehetővé tévő pályákon jellemzően az esélyesek jutottak tovább a délutáni döntőbe, amire a belváros udvaraiban és a Káptalandomb sikátoraiban került sor. A rendezők még olyan „ínyencséggel” is kedveskedtek a sportolóknak, hogy a Győri Egyházmegye támogatásának köszönhetően, kizárólag a verseny kedvéért a laikusok számára egyébként nem látogatható egyházi ingatlanokat is megnyitottak.

Vasárnap a győri Széchenyi Egyetem campusa adta a sprint országos váltó bajnokság helyszínét, a gyors pályákat néhány cselesen elhelyezett pont fűszerezte, és a nagy épülettömbök megkerülésekor a legoptimálisabb útvonalválasztás jelentette a fő feladatot. A VHS versenyzői itt is kitettek magukért, több dobogós és bajnoki pontszerző helyet is elértek.

A rövidtávú ob veszprémi A-döntős eredményei:

F14: 13. Nagy Bence
F16: 3. Barát Miklós, 14. Szalontai Soma, 17. Blaskó Benedek, 21. Kovács Jeromos
F18: 5. Bálint Ádám
F20: 6. Bálint Benedek

N14: 13. Heizer Alíz
N16: 1. Máramarosi Rita, 2. Lantai Lili, 3. Engi Lilien, 4. Gaschler Emma, 5. Ódor Laura, 12. Máramarosi Anna
N18: 10. Pegán Ágnes, 13. Szalontai Sára
N20: 6. Lantai Boróka
N21: 3. Mérő Dominika

A sprint országos váltó bajnokság veszprémi pontszerző eredményei:

V18: 1. Lantai Lili, Barát Miklós, Bálint Ádám, Máramarosi Rita, 2. Engi Lilien, Angyal Dániel, Kovács Márk, Ódor Laura, 10. Máramarosi Anna, Szalontai Soma, Blaskó Benedek, Gaschler Emma
V21: 5. Lantai Boróka, Bálint Gergő, Bálint Benedek, Mérő Dominika
V105: 8. Tóth Attila, Gaschler-Gyeviki Nóra, Vajda Zsolt
V135: 7. Máramarosi István, Széplaki Erika, Bálint Bence
V195: 2. Horváth Tivadar, Kaszásné Boa Ágnes, Bikki Sándor, 5. Korbély Tibor, Böröczkyné Makai Anna, Bacsó Attila

vehir.hu

További cikkek

Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika
Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika
Nagyszerűen szerepeltek a Veszprémi Honvéd tájfutói a Szögligeten rendezett hosszútávú országos bajnokságon, illetve pontbegyűjtő csapat országos bajnokságon.
Tájfutás: Balatonfüreden bizonyított a veszprémi utánpótlás
Tájfutás: Balatonfüreden bizonyított a veszprémi utánpótlás
Balatonfüreden rendezték a tájfutók megyei rövidtávú egyéni és váltó bajnokságát, ahol az utánpótlás kategóriákban a Veszprémi Honvéd fiataljai dominálták.
Felkészülés versenyzéssel
Felkészülés versenyzéssel
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület szeptemberben rendezi majd meg a rekordszámú nevezőt vonzó rövidtávú országos bajnokságot Győrben. A felkészülés jegyében sportolóik a közelmúltban több versenyen is részt vettek, s szerepeltek kiválóan.
Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó
Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó
A Veszprémi Honvéd SE nyáron átigazolt kiválósága, Máramarosi Rita N16 kategóriában aranyérmet szerzett a Litvániában rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon.
Veszprémi dupla ezüstérem a szenior tájfutó vb-n
Veszprémi dupla ezüstérem a szenior tájfutó vb-n
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzője, az utánpótláskorú sportolók edzője, Molnár Zoltán két döntőben, rövid- és hosszútávon is ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű szenior tájfutó világbajnokságon.