2021. október 16.
//
Gál névnap

Szegedről és Budapestről is elégedetten távozott az EHF küldöttsége

2021. október 7. 18:10
MTI
A szegedi és a budapesti multifunkcionális sportcsarnokkal is elégedett volt az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) küldöttsége, amely száz nappal a magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokság rajtja előtt látogatott el az átadás előtt álló létesítményekbe.

Thomas Schöneich, az EHF kommunikációs igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán elmondta, folyamatosan figyelemmel kísérik a munkálatokat, és most látták megfelelőnek az időpontot arra, hogy személyesen is megtekintsék a két csarnokot.

A szegedi látogatásukkal kapcsoltban elárulta, nagyon elégedettek voltak a látottakkal, hiszen nagyszerű aréna épül, amely az Európa-bajnokság minden követelményének megfelel. A budapesti tapasztalataik kapcsán Schöneich megjegyezte, nagyszerű benyomásokat szereztek, és már a csarnok méretei is tekintélyt parancsolók.

Az új budapesti aréna korábban közölt látványterveAz új budapesti aréna korábban közölt látványterve

A kommunikációs igazgató elárulta, nagyon sok szempontot vizsgáltak, ilyen például a játékosok útvonala, a médiának fenntartott helyek, a kamerapozíciók, az öltözők, a VIP-helyiségek, illetve az ajándékboltok és különböző játékokhoz kialakításra kerülő közösségi területek.

A felújítás alatt álló debreceni Főnix Csarnokban júliusban járt az EHF küldöttsége, amely a televíziós bejárás miatt mind az öt helyszínre ellátogat október utolsó hetében.    

A 24 csapatos tornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a budapesti B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe.

Az egyik középdöntő-csoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét a magyar fővárosban rendezik.

vehir.hu

További cikkek

Kiélezett küzdelemben nyert a BFKA Veszprém
Kiélezett küzdelemben nyert a BFKA Veszprém
Velky Péter és Dinko Dankovic együttese szinte végig vezetve egy góllal nyert péntek este az Agrofeed ETO UNI Győr vendégeként a másodosztályú kézilabda-bajnokságban.
Máthé Dominikot már most a hazai kézilabda Eb foglalkoztatja
Máthé Dominikot már most a hazai kézilabda Eb foglalkoztatja
Máthé Dominik, a magyar kézilabda-válogatott egyik meghatározó játékosa három hónappal a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt már nagyon sokszor gondol a kontinensbajnokságra, klubkarrierjének következő állomáshelye, a Paris Saint-Germain viszont egyelőre még kevésbé foglalkoztatja.
Könnyed Telekom-diadal Portugáliában
Könnyed Telekom-diadal Portugáliában
A Telekom Veszprém a játék minden elemében felülmúlta a házigazda Porto csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétközi mérkőzésén, amelynek hétgólos vendéggyőzelem lett az eredménye.
Máthé Dominik csapata négy góllal nyert Szegeden
Máthé Dominik csapata négy góllal nyert Szegeden
A Pick Szeged házigazdaként 34-30-ra kikapott a válogatott Máthé Dominikot foglalkoztató norvég Elverum HB csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.
Legközelebb Siófokon edzőtáborozik a magyar válogatott
Legközelebb Siófokon edzőtáborozik a magyar válogatott
Október 31. és november 3. között Siófokon edzőtáborozik a december elején kezdődő spanyolországi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott.