2021. október 16.
//
Gál névnap

Gulyás István: egy kicsit örülünk is egymásnak

Gulyás István szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön kezdődött és vasárnapig tartó összetartása azt a célt szolgálja, hogy kicsit ráhangolódjanak a keretre váró feladatokra.

A szakember az M4 Sportnak kifejtette: a válogatottnál számításba vett játékosok már régen látták egymást és dolgozhattak közösen, most viszont egy kicsit előbb van lehetőségük találkozni, minthogy társházigazdaként megkezdenék a közvetlen felkészülést a januári, magyar-szlovák rendezésű Európa-bajnokságra.    

Kicsit felelevenítjük a dolgainkat, egy kicsit foglalkozunk a védekezéssel, meg egy kicsit örülünk is egymásnak, mert tényleg régen találkoztunk. Ez a fő célja az összetartásnak

- nyilatkozta a szakember. Hozzátette, este a technika segítségével kapcsolatot tudnak teremteni a külföldön játszó kerettagokkal, illetve a szakmai stáb azon tagjaival, akik most nem tudnak velük lenni.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

A konkrét szakmai programot illetően hangsúlyozta: három labdás és egy kondiedzésre kerül sor a négy nap alatt, valamint szombat délután a BOK-csarnokban részt vesznek A Kézilabdázás Napján.

A részben magyar rendezésű kontinensbajnoksággal kapcsolatban kiemelte, hivatalosan még nem nagyon beszélnek róla, de meglátása szerint ahogy időben közelednek hozzá, egyre többször szolgáltat majd témát.

"A játékosoknál egyre több a promóciós tevékenység, megjelenés, nyilatkozat, azt gondolom, most még inkább ez hozza közelebb őket az Eb-hez. Szerintem ez majd decembertől élesedik be igazán" - mondta.

Gulyás István a napokban 19 fős kerettel készül, ezúttal a külföldön szereplő játékosok nem kaptak meghívót, miként sérülés miatt Hornyák Péter sem. A válogatott ezt követően november 1-jén találkozik újra, november 5-én 17.15-től pedig Bosznia-Hercegovina ellen játszik felkészülési mérkőzést hazai pályán.    

A 24 csapatos Eb-n január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe.

Az egyik középdöntő-csoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét a magyar fővárosban rendezik.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 14:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29

További cikkek

Máthé Dominikot már most a hazai kézilabda Eb foglalkoztatja
Máthé Dominikot már most a hazai kézilabda Eb foglalkoztatja
Máthé Dominik, a magyar kézilabda-válogatott egyik meghatározó játékosa három hónappal a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt már nagyon sokszor gondol a kontinensbajnokságra, klubkarrierjének következő állomáshelye, a Paris Saint-Germain viszont egyelőre még kevésbé foglalkoztatja.
Rendkívül népszerű volt a Grand Handball Day összes programja
Rendkívül népszerű volt a Grand Handball Day összes programja
Kiváló hangulatban zajlott a Grand Handball Day, vagyis a kézilabdázás napja szombaton a budapesti BOK Csarnokban.
Sipos: jó volt újra találkozni
Sipos: jó volt újra találkozni
Sipos Adrián szerint hasznos volt a részben hazai rendezésű januári Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön kezdődött és szombaton véget ért edzőtáborozása.
Fazekas Gergő is meghívót kapott a felnőtt válogatott összetartására
Fazekas Gergő is meghívót kapott a felnőtt válogatott összetartására
Október 7-9. között Budaörsön edzőtáborozik a férfi kézilabda-válogatott, amelyre Gulyás István szövetségi kapitány 19 fős keretet hirdetett. A Telekom Veszprémből négy, a Fejér-B.Á.L. Veszprémből két játékos kapott meghívót.
Férfi kézilabda Eb: elindult a napijegyek értékesítése
Férfi kézilabda Eb: elindult a napijegyek értékesítése
Szerdán délben elindult a napijegyek értékesítése a januári magyar, szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság hazai helyszíneire.