Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Tényleg szükséged van okosórára, egészség karkötőre?

2021. október 13. 10:21

Napjainkban sokak számára már szinte szükséglet az online jelenlét. Ez az állandó kapcsolattartási vágy hozta el nekünk az okosórákat, amelyek már majdnem egy évtizede léteznek. Különböző formákban és méretekben, különböző operációs rendszerekkel, és ami a legfontosabb, különböző funkciókkal.

Valójában az a kérdés, melyikre van szükséged, okosórára vagy egészség karkötőre, ki tudod-e használni ezeknek a kütyüknek az előnyeit, egyáltalán mit tudnak ezek a szerkezetek?

Mi a különbség az okosóra és az egészség karkötő között?

Az egészség karkötő egy szenzorokkal ellátott, karkötőre hasonlító szerkezet, amely adatokat továbbít a vele összekapcsolt okostelefonnak. Alapjában szívritmus és vérnyomás mérésére alkalmas, beépített lépésszámlálóval, kalóriafogyasztás-mérővel rendelkezik, rögzíti a megtett távolságot. 

Ellenben az okosóra egy kijelzővel rendelkező karkötő, amely az okostelefon kiterjesztése, így lehetővé teszi többek az között e-mailek, szövegek olvasását, a social media böngészését.

Napjainkban azonban már egyre inkább elmosódik a határ a két típus között, és az egészség órák nagy része is rendelkezik kijelzővel, az okosórák nagy része pedig tudja ugyanazt, amit az egészség karkötők. Az Ezone Elektronikai Áruház okosórák kínálatában mindkét típust megtalálod.

A két eszköz közös jellemzője, hogy egyaránt mutatják az időt, rendelkeznek egészségügyi/fitneszfunkciókkal (lépésszámláló, tachiméter, alvásmérő, pulzusmérő, stb.), szinkronizálhatók okostelefonokkal. Az egészség karkötők a fitneszre összpontosítanak, míg az okosórák alkalmasak fitneszkövetésre, kommunikációra, és divatosak is.

Hogyan működnek az okosórák?

Az okosórák kapcsolódnak a telefonodhoz, így mindig tudják, mi történik. A csatlakozás leggyakrabban Bluetooth-on keresztül történik, bár egyesek más csatlakozási lehetőségekkel is rendelkeznek.

Az okosórák lényege, hogy az okostelefon értesítéseit mutatják, anélkül, hogy a telefonodra kellene pillantanod. Emellett számos többletfunkciót biztosítanak, ilyenek a fitnesz, egészségkövető, kommunikációs és nyomkövető funkciók.

Vannak olyan okosórák, amelyek képesek telefonálni, a mobilos modellek pedig akár saját számmal és SIM kártyával is rendelkezhetnek. 

Megéri az okosóra?

Egyes okosórák a felhasználók bizonyos csoportjainak szem előtt tartásával készülnek, mások pedig a tömegeket próbálják megszólítani. A célpiactól függően a gyártók különböző típusú órákat terveznek.

A sportolók és a fitneszrajongók kihasználhatják az okosórák legtöbb tevékenységkövető funkcióját. Manapság ezek az eszközök képesek nyomon követni a pulzusszámot, megtanítani a gyakorlatokat, számolni a lépéseket és kiszámolni, hogy hány kalóriát égetett el, vagy mennyit futott viselője.

A két típus közötti választásnál döntő tényező lehet, hogy mikor, hol és milyen gyakran használnád az eszközt.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.