Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika

2021. október 13. 14:44
Nagyszerűen szerepeltek a Veszprémi Honvéd tájfutói a Szögligeten rendezett hosszútávú országos bajnokságon, illetve pontbegyűjtő csapat országos bajnokságon.

Október 9-10-én Szögligeten, az Aggteleki-karszt területén, csodálatos őszi időben rendezték meg a tájékozódási futók hosszútávú országos bajnokságát, illetve pontbegyűjtő csapat országos bajnokságát.

Szombaton az egyéni futamok során már a közel 4 km-es rajmenet is jelentett némi kihívást, a pályákon pedig a jelentős szintkülönbségek mellett „bokatörő” kőmezők és sziklaalakzatok nehezítették a haladást. A magasabb ormokat helyenként mély töbrök váltották, fel-le mászásra (vagy nagyobb kerülőre) késztetve a futókat.

Mérő Dominika (piros melegítőben) a dobogó tetején - Fotó: Németh Zsoltné Bors MelindaMérő Dominika (piros melegítőben) a dobogó tetején - Fotó: Németh Zsoltné Bors Melinda

Vasárnap kicsit eltérő helyszínen sorakoztak fel a háromfős csapatok a pontbegyűjtő ob-ra. Ebben a speciális versenyformában a mindenki számára kötelező, sorrendben érintendő pontokon túl szabadon választott pontokat is szét kell osztani. Ez nem csak a futás, de már az előkészítés során is nagy figyelmet igényel, könnyen előfordulhat, hogy kimarad egy pont, és a csapat kiesik a versenyből.

A fizikai és mentális nehézségek ellenére a Veszprémi Honvéd sportolói jól vették az akadályokat, ismét több éremmel és bajnoki ponttal gazdagították az egyesületet. Közülük is kiemelkedik Mérő Dominika eredménye, aki egyéniben felnőtt bajnoki címet szerzett, és csapatával is első lett.

Bajnoki pontot érő eredmények:

N16: 2. Máramarosi Rita, 5. Gaschler Emma
N20: 3. Lantai Boróka
N21: 1. Mérő Dominika

F16: 3. Bálint Gergő, 5. Barát Miklós
F20: 4. Bálint Benedek
F40: 6. Molnár Attila
F45: 6. Gaschler Gábor
F50: 4. Máramarosi István
F70: 1. Bacsó Attila, 2. Bikki Sándor

Pontbegyűjtő csapat ob-eredmények:

N14: 8. Barát Jázmin, Gaschler Janka, Kovács Borbála
N16: 1. Engi Lilien, Gaschler Emma, Ódor Laura
N20: 1. Lantai Boróka, Máramarosi Rita, Mérő Dominika
N21: 9. Csizmadia Ágnes, Tóth Krisztina, Varsányi Kinga
N145: 4. Gaschler-Gyeviki Nóra, Kaszásné Boa Ágnes, Széplaki Erika

F16: 3. Barát Miklós, Blaskó Benedek, Kovács Jeromos
F18: 4. Bálint Ádám, Bálint Gergő, Kovács Márk
F20: 3. Angyal Dániel, Bálint Benedek, Berzsenyi Bence
F125: 1. Molnár Zoltán, Tóth Attila, Vajda Zsolt
F205: 1. Bacsó Attila, Bikki Sándor, Horváth Tivadar

vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.