2021. október 16.
//
Gál névnap

Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika

Nagyszerűen szerepeltek a Veszprémi Honvéd tájfutói a Szögligeten rendezett hosszútávú országos bajnokságon, illetve pontbegyűjtő csapat országos bajnokságon.

Október 9-10-én Szögligeten, az Aggteleki-karszt területén, csodálatos őszi időben rendezték meg a tájékozódási futók hosszútávú országos bajnokságát, illetve pontbegyűjtő csapat országos bajnokságát.

Szombaton az egyéni futamok során már a közel 4 km-es rajmenet is jelentett némi kihívást, a pályákon pedig a jelentős szintkülönbségek mellett „bokatörő” kőmezők és sziklaalakzatok nehezítették a haladást. A magasabb ormokat helyenként mély töbrök váltották, fel-le mászásra (vagy nagyobb kerülőre) késztetve a futókat.

Mérő Dominika (piros melegítőben) a dobogó tetején - Fotó: Németh Zsoltné Bors MelindaMérő Dominika (piros melegítőben) a dobogó tetején - Fotó: Németh Zsoltné Bors Melinda

Vasárnap kicsit eltérő helyszínen sorakoztak fel a háromfős csapatok a pontbegyűjtő ob-ra. Ebben a speciális versenyformában a mindenki számára kötelező, sorrendben érintendő pontokon túl szabadon választott pontokat is szét kell osztani. Ez nem csak a futás, de már az előkészítés során is nagy figyelmet igényel, könnyen előfordulhat, hogy kimarad egy pont, és a csapat kiesik a versenyből.

A fizikai és mentális nehézségek ellenére a Veszprémi Honvéd sportolói jól vették az akadályokat, ismét több éremmel és bajnoki ponttal gazdagították az egyesületet. Közülük is kiemelkedik Mérő Dominika eredménye, aki egyéniben felnőtt bajnoki címet szerzett, és csapatával is első lett.

Bajnoki pontot érő eredmények:

N16: 2. Máramarosi Rita, 5. Gaschler Emma
N20: 3. Lantai Boróka
N21: 1. Mérő Dominika

F16: 3. Bálint Gergő, 5. Barát Miklós
F20: 4. Bálint Benedek
F40: 6. Molnár Attila
F45: 6. Gaschler Gábor
F50: 4. Máramarosi István
F70: 1. Bacsó Attila, 2. Bikki Sándor

Pontbegyűjtő csapat ob-eredmények:

N14: 8. Barát Jázmin, Gaschler Janka, Kovács Borbála
N16: 1. Engi Lilien, Gaschler Emma, Ódor Laura
N20: 1. Lantai Boróka, Máramarosi Rita, Mérő Dominika
N21: 9. Csizmadia Ágnes, Tóth Krisztina, Varsányi Kinga
N145: 4. Gaschler-Gyeviki Nóra, Kaszásné Boa Ágnes, Széplaki Erika

F16: 3. Barát Miklós, Blaskó Benedek, Kovács Jeromos
F18: 4. Bálint Ádám, Bálint Gergő, Kovács Márk
F20: 3. Angyal Dániel, Bálint Benedek, Berzsenyi Bence
F125: 1. Molnár Zoltán, Tóth Attila, Vajda Zsolt
F205: 1. Bacsó Attila, Bikki Sándor, Horváth Tivadar

vehir.hu

További cikkek

Sikeres rendezés, kiváló veszprémi eredmények
Sikeres rendezés, kiváló veszprémi eredmények
Szeptember 18-19-én Győrben zajlott le a rövidtávú és sprint váltó tájékozódási futó országos bajnokság a Veszprémi Honvéd SE (VHS) rendezésében.
Tájfutás: Balatonfüreden bizonyított a veszprémi utánpótlás
Tájfutás: Balatonfüreden bizonyított a veszprémi utánpótlás
Balatonfüreden rendezték a tájfutók megyei rövidtávú egyéni és váltó bajnokságát, ahol az utánpótlás kategóriákban a Veszprémi Honvéd fiataljai dominálták.
Felkészülés versenyzéssel
Felkészülés versenyzéssel
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület szeptemberben rendezi majd meg a rekordszámú nevezőt vonzó rövidtávú országos bajnokságot Győrben. A felkészülés jegyében sportolóik a közelmúltban több versenyen is részt vettek, s szerepeltek kiválóan.
Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó
Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó
A Veszprémi Honvéd SE nyáron átigazolt kiválósága, Máramarosi Rita N16 kategóriában aranyérmet szerzett a Litvániában rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon.
Veszprémi dupla ezüstérem a szenior tájfutó vb-n
Veszprémi dupla ezüstérem a szenior tájfutó vb-n
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzője, az utánpótláskorú sportolók edzője, Molnár Zoltán két döntőben, rövid- és hosszútávon is ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű szenior tájfutó világbajnokságon.