2023. június 1.
//
Tünde névnap

Mérész Csaba a VESC színeiben bizonyíthat

A rutinos szakember a VESC kosárlabda-szakosztályának vezetői pozícióját örömmel töltötte be; a Pannon Egyetem csapatát vezetőedzőként irányítja.

A Veszprémi Egyetemi SC gyönyörűen felvirágzott az elmúlt időszakban. Ékes példája ennek, hogy az egyesület röplabdacsapata Veszprém legmagasabban jegyzett női gárdája lett azzal, hogy az idei kiírásban már az NB I-ben szerepel.

A VESC fejlődése ugyanakkor nem torpant meg. A klub a kosárlabda színterén is szeretne idővel hasonlóan nívós eredményeket elérni. Szokolik Gergely ügyvezetőnek ehhez a feladathoz sikerült lelkiismeretes, tapasztalt szakvezetőt igazolnia.

Az elmúlt időszakban mondhatni, szabadúszóként voltam jelen a sport világában, hiszen nem tevékenykedtem egyetlen klub kötelékében sem. A saját és a családom megélhetéséért kétkezi munkát végeztem. Nem esett nehezemre, lelkiismeretesen tettem a dolgomat

– emlékezett vissza megkeresésünkre Mérész Csaba, aki anno a veszprémi kosárlabdacsapatot hat éven át irányította. A szakember elmondta, nyár végén érkezett először az irányába megkeresés, amelyre azonnal nem is mondott igent.

Feleségemmel, Mariannal rendre mindent átbeszélünk. Szokolik Gergelyt mindketten jól ismerjük, hiszen hosszú éveken át voltunk kollégák. A bizalom fontos döntési tényező volt a helyzetemben. Tudtam, ha igent mondok, akkor megbecsülés fog várni. Mariann is támogatott.

A megbízatás ugyanakkor sokkal nagyobb felelősséggel jár, mint egy mezei edzői pozíció. Mérész hangsúlyozta, vezetőként elsődleges célja az, hogy hamarosan női szakosztályt is indíthassanak az egyetem színeiben.

Megtisztelő felkérést kaptam. Ennek megfelelően saját magam részéről sem elégedek meg a százszázalékos teljesítménnyel. Mindent megteszek annak érdekében, hogy jövőre a VESC utánpótlásában több lány csapatot is tudjunk szerepeltetni. Szeretettel várunk mindenkit a köreinkbe!

A Pannon Egyetem férfi csapata a nemzeti egyetemi bajnokságban is szerepel. Mérész Csaba vezetőedzőként irányítja a gárdát. A tréner elmondta, az jelenti számára a legnagyobb boldogságot, hogy végre olyan emberekkel dolgozhat, akik nem a pénzért, hanem a sport szeretetéért játszanak.

Közel húsz amatőr kosarassal dolgozom együtt. Egytől egyig mindenki lelkes, barátként, társként tekintenek egymásra. Hétfőn és szerdán szoktunk találkozni, alig várják a hallgatók az edzéseket. Eleinte nehéz is volt elhinni, hogy mindez így is működik: jó érzés egy valódi, összetartó társasághoz tartozni

– zárta.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Stabil alapokra helyezték a női kosárlabdát Veszprémben
Stabil alapokra helyezték a női kosárlabdát Veszprémben
Mérész Csaba és Bényi-Virág Rita vezetésével remekül halad a leány kosárlabdázók nevelése a megyeszékhelyen: a VESC színeiben pallérozódó gyermekek idővel a profi szintig is eljuthatnak.
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Volt, aki közös megegyezéssel búcsúzott, és olyan is, akinek megköszönték a munkát; Mérész Csaba tíz, Németh András hét, míg Oláh Gabriella három év lelkiismeretes munka után az idény végén távozott a veszprémi kosárlabdacsaládból. Cikkünkben munkásságuk előtt is tisztelgünk.
Baksa Szabolcs a HOYA vezetőedzője
Baksa Szabolcs a HOYA vezetőedzője
Hétfőn hivatalosan is megszületett a megállapodás a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát működtető Veszprém Kosárlabda Kft. és Baksa Szabolcs között, miszerint az eddig másodedzői szerepet betöltő fiatal szakember a 2020/2021-es szezonban már vezetőedzőként küzdhet az együttes sikereiért.
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Rasovszky Kristófot sorozatban harmadszor választották meg az év veszprémi férfi sportolójának. A csapatoknál a Telekom Veszprém ugyancsak ismételt, a nőknél ugyanakkor „trónfosztás” történt: Bécsi Nikolett lett a 2019-es esztendő legjobbja.
Amikor egy ajtó bezárul...
Amikor egy ajtó bezárul...
Szeretném mindenekelőtt megköszönni a második családomnak, a veszprémi kosárlabda-közösségnek azt a mérhetetlen mennyiségű kedvességet, amit az elmúlt években tanúsított irányomba. A feleségemnek, Mariann-nak mindig is mondtam, hogy ennek a pillanatnak egyszer el kell jönnie, hiszen a szereteten kívül semmi sem tarthat örökké! – e szavakkal búcsúzott el szurkolóitól a HOYA-PE Veszprémet hat esztendőn át irányító vezetőedző, Mérész Csaba.