Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Veszprémi médiumok mutatkoztak be a jövő sajtósainak

2021. október 21. 4:00
A Pannon Egyetem Társadalomtudományi Intézete múlthét csütörtökre szervezett beszélgetést a Pannon Köztérben, első sorban a leendő kommunikációs szakembereket megszólítva.

Érdeklődő fiatalok lepték el a Pannon Egyetem E épületében újonnan kialakított Pannon KözTér helyiségét, hogy meghallgassák a helyi médiumok bemutatkozását, megismerkedjenek a sajtós élet izgalmaival, érdekességeivel, s kiderüljön, jól haladnak-e afelé, hogy a jövő sajtósaivá váljanak. A rendezvényért András Ferenc, a Társadalomtudományi Intézet igazgatója felelt, akinek lendületes, rutinos moderátori stílusa gördülékennyé, családiassá formálta az eseményt.

András FerencAndrás Ferenc

Első megszólaló vendégként a 2023 podcast adássorozat felelősét, Gellért Gábort hívták meg. Gellért Gábor rádiós munkássága több mint húszéves múltra tekint vissza. Hozzájárult többek között az Est FM, a Radiocafé és a Neo FM sikereihez. A rádiózás műfaján túl az újságírásról is hiteles szakamberektől hallhattunk, így Hajas Bálinttól, portálunk, a Vehir.hu főszerkesztőjétől, valamint Bertalan Melindától, az Ecoport Magazin felelős szerkesztőjétől. A három vendég a sajtós élet mibenlétéről, a pálya kezdeti sikereiről, kudarcairól, valamint saját területük mindennapjairól beszéltek.

Gellért Gábor szakmai múltjának történeteit hallgatva, és azokon okulva megállapítható, sohase tétovázzunk belevágni kitűzött céljaink megvalósításába.

Tanulságos beszámolói mind amellett szóltak, hogy legyen a kezdet bármennyire nehéz, ha az akarat, a kellő szorgalom s persze némi tehetség a tarsolyunkban van, akkor hiába a kezdeti kudarc, az interjú előtti zavar és tétovaság – idővel rutint szerezhetünk, szakmai utunk sikerrel formálható.

Gellért Gábor ma már felszabadultan mesélt pályakezdő leblokkolásáról, a Sinkó Lászlóval készített interjúról, amelyen hajdan maga a művész segítette túllendülni egy bátorító gesztussal, így némileg neki is köszönhető, hogy mostanra a rádiózás egyik meghatározó alakjává vált.

Gellért GáborGellért Gábor

Hajas Bálint – aki amellett, hogy portálunk főszerkesztője, a Méz Rádió ügyvezetője is – a médiában való siker egyik alappilléreként a szókincs fontosságát hangsúlyozta. Meglátása szerint a közléskényszer az újságírás természetes velejárója, mi több, a tartalom forrása. Bálint mindig is tudta, hogy újságíró szeretne lenni, s bár az élet többfelé sodorta, végül terveinek és gyerekkori elképzeléseinek megfelelően visszatalált az íráshoz.

Beszélt munkamódszeréről, miszerint egy interjúkészítés során nem baj, ha más a papírra jegyzetelt és a véglegesre megírt szöveg gondolatainak sorrendje. Nem megmásítás, hanem érthetőbbé alakítás, a lényeg középpontba emelése az az eljárás, amikor a beszélt szöveget átlátható, világos, írott szöveggé építjük.

András Ferenc kérdésére, hogy kereshetik-e a fiatal és fejlődni vágyó írópalánták a főszerkesztőt, ha szakmabeli segítség kell, Bálint egyértelmű igennel felelt.

Hajas Bálint és Bertalan MelindaHajas Bálint és Bertalan Melinda

Bertalan Melinda, az Ecoport Magazin felelős szerkesztője, és a Vehir.hu újságírója a sajtós életformát mutatta be, méghozzá személyes történetein keresztül. Melindához főként a magazinos stílus áll közel, cikkei általában hosszabbak, annak ellenére, hogy más írók manapság – főként a befogadhatóság érdekében – inkább a rövid írások mellett teszik le voksukat. Hisz abban, hogy a hosszú magazinos cikkeknek igenis van létjogosultságuk, különösen a személyes, történetmesélős írásokat preferálja. Melinda világához nagyon közel áll az utazás. Azon túl, hogy olykor saját élményeit is megírja, szeret olyan emberekkel interjút készíteni, akik különleges utakról, inspiratív, gyakran kockázatos vállalásokról tudnak beszámolni.

Azt est a közvetlen hangulatnak köszönhetően végül interaktívvá vált, és egyértelműen sikeresnek bizonyult: az érdeklődő fiatalok elérhetőségcserével biztosították be maguknak a vendégektől várt jövőbeni segítséget.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Pannon Egyetem Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Reneszánszát éli a társadalomtudományok és bölcsész-képzések népszerűsége, de a reáltudományok slágerszakjai is őrzik előkelő helyüket a Pannon Egyetem kínálatában. A szerdai felvételi ponthatárok kihirdetése után most az egyetem vezetősége ismertette a számokat és statisztikákat, ahol kiderült az is, hogy milyen ösztöndíjjal segítik azokat, akik önköltséges képzésen tudják csak elkezdeni egyetemi tanulmányaikat. tegnap 16:06 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.