2022. május 21.
//
Konstantin névnap

Vereség emelt fővel

2021. október 22. 21:20
Először vesztett ponto(ka)t hazai pályán a futsal NB I-ben a Balaton Bútor FC Veszprém, amely a péntek esti rangadón több sebből vérezve is alaposan megnehezítette a Berettyóújfalu dolgát.

A futsal NB I alapszakaszának első körét a négyszeres bajnok Berettyóújfalu ellen zárta a Balaton Bútor FC Veszprém. A tabella negyedik helyén álló bakonyiak annak reményében léptek a Március 15. utcai sportcsarnok parkettjére, hogy az ötödik pozíciót elfoglaló riválisuk ellen is megőrzik hibátlan hazai mérlegüket.

Ez azonban korántsem ígérkezett könnyűnek. A régóta maródi Komáromi Péter és Bencsik Ádám mellett Pál Patrik is kidőlt, többen sérülten vállalták a játékot, Spandler Mátyás pedig eltiltását töltötte. A vendégeknél a brazil Rafinha maradt távol.

Pörgős, izgalmas játékot hozott a forduló rangadója. Horváth Norbert már az első percben próbára tette Klcsó reflexeit, a túloldalon pedig Szabó tisztázott Boromisza elől. Kisvártatva már lőni tudott a veszprémi védelem oszlopa, de Mezei védett.

A 8. percben ismét Horváth próbálkozott egy kontrát követően, ám a labda elkerülte a kaput. Jó iramban, helyenként paprikás hangulatban zajlott az összecsapás. A játékrész derekánál aztán előnyhöz jutottak a piros mezesek. Nagy Imrével szemben még hárított Klcsó, a kipattanót viszont közelről bevágta Kártik (0-1).

A túloldalon Fridrich veszélyeztetett tizenkét méterről, amit Mezei bravúrral hárítani tudott. Hattal a szünet előtt aztán megduplázta előnyét a Trencsényi-csapat: Horváth átadását Szatmári lőtte be közelről (0-2).

Fehér Zsolt időt kért, amivel alaposan felrázta tanítványait. Tatai először még nagy helyzetben a kapu mellé trafált, nem sokkal később aztán javított, s Rutai remek lekészítését követően a hálóba bombázott (1-2).

A szurkolók szinte még a gólt ünnepelték, amikor Rutai jobb oldali szöglete után Tatai tolt egyet a labdán, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (2-2). A pihenő előtt a vendégek is időt kértek, de több gól már nem esett az első felvonásban.

A második felvonást is parázs küzdelem jellemezte. A 25. percben Serginho lőtt jó helyzetben mellé, Nagy Imre pedig a felső kapufát trafálta telibe a másik térfélen. Rutai gyönyörű emelése is vastapsot érdemelt, noha a labda elkerülte a kaput.

A 28. percben roppant nehéz helyzetbe került az amúgy is ezer sebből vérző Veszprém, Fridrich ugyanis a második sárga lapja után pirosat kapott, így emberelőnyben rohamozhattak Ráblék. A bakonyiak sokáig tartották magukat, Horváth bepasszát aztán Tóth gólra váltotta (2-3).

Fehér Zsolt a fiataljait is pályára küldte, akik hatalmasat küzdöttek. Sőt, Fellembek kifejezetten jól szállt be, de a hosszú alsóba tartó löketét Mezei bravúrral hárítani tudta. Az utolsó percben Klcsó is előre merészkedett, de több gól már nem esett. A nagyot harcoló, de végül alulmaradó veszprémiek produkcióját vastapssal honorálta a publikum.

Férfi futsal NB I, 9. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–MVFC Berettyóújfalu 2-3 (2-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Kubicsek (Tamási, Sipos)
Veszprém: Klcsó – Tatai, Boromisza, Rutai, Serginho
Csere: Koncsol (kapus), Fridrich, Pál, Dorogi, Fellembek, Kovács B., Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Rábl, Szabó P., Takács Z.
Csere: Sándor (kapus), Daróczi, Sipos, Nagy I., Tóth A., Kártik, Szatmári, Nagy D.
Vezetőedző: Trencsényi János
Gólszerzők: Tatai (16., 16.), ill. Kártik (11.), Szathmári (14.), Tóth A. (30.)
Piros lap: Fridrich (28.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Ezer sebből vérzünk, öt felnőtt és két fiatal játékossal küzdöttük végig a találkozót. Éppen ezért hatalmas gratuláció jár a csapatomnak, noha természetesen voltak hibák, amelyek ki kell javítanunk. Abszolút nem éreztük azt, hogy hazai pályán futsalozunk. A kiállítást jogtalannak éreztem, hiszen ilyen esetek a játék hevében a világ minden pályáján számtalanszor előfordulnak. Pontot ugyan nem szereztük, de az én szememben az én csapatom nyert.

Trencsényi János: – Két, több sebből vérző csapat találkozott. Nagyon nehéz Veszprémben nyerni, úgy is készültünk, hogy csak a maximumot nyújtva nyerhetünk. Nyögvenyelős volt, de sikerült megszereznünk mindhárom pontot. Mindkét csapatnak jár a gratuláció, mert óriási erőket mozgósított.

Képek
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 7 3 1 3 22 21 1 14
3. Balaton Bútor FCV 7 3 0 4 28 20 8 11
4. DEAC 7 3 1 3 16 22 -6 11
5. Újpest 7 1 1 5 14 27 -13 4
Utolsó módosítás: 2022. május 17. 22:41
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, felsőház, 2021/2022 10. 2022. május 23. 20:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC
futsal Férfi futsal NB I, felsőház, 2021/2022 9. 2022. május 17. 20:00 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok Berettyóújfalu Balaton Bútor FCV 2-1
futsal Férfi futsal Magyar Kupa, 2021/2022 5. 2022. május 7. 16:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Haladás VSE Balaton Bútor FCV 3-2
futsal Férfi futsal NB I, felsőház, 2021/2022 8. 2022. május 2. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV Újpest 6-0
előző események betöltése

További cikkek

„Nem foglalkozunk az esélyekkel, csak a győzelemmel” – Fehér Zsolt
„Nem foglalkozunk az esélyekkel, csak a győzelemmel” – Fehér Zsolt
Az utolsó fordulót rendezik hétfőn (19.30) a futsal NB I felsőházi rájátszásában. A Veszprémnek még maradt némi esélye a bajnoki döntőre, de ehhez a vendég DEAC legyőzése mellett az is kell, hogy az Újpest megverje a Berettyóújfalut.
Tűnőben a bajnoki döntő
Tűnőben a bajnoki döntő
A Balaton Bútor FC szoros küzdelemben maradt alul a Berettyóújfalu vendégeként a futsal élvonal felsőházi rájátszásának kedd esti rangadóján.
Elmarad a címvédés, az elődöntőben búcsúzott a Veszprém
Elmarad a címvédés, az elődöntőben búcsúzott a Veszprém
A Balaton Bútor FC Veszprém végletekig kiélezett, nemes küzdelem után végül 3-2-re alulmaradt a szombathelyi Haladással szemben a futsal Magyar Kupa szombati, kecskeméti elődöntőjében.
Az akarat és a motiváció lehet a siker nyitja
Az akarat és a motiváció lehet a siker nyitja
A Balaton Bútor FC Veszprém a hétvégén címvédőként száll harcba a Magyar Kupa kecskeméti négyes döntőjében. A szombati (15.30) eldöntőben a top favorit Haladás vár Fehér Zsolt legénységére.
Tükörsima sikerükkel továbbra küzdhetnek a döntőért a veszprémiek
Tükörsima sikerükkel továbbra küzdhetnek a döntőért a veszprémiek
A Balaton Bútor FC Veszprém rendkívül magabiztos, 6-0-s győzelmet aratott a vendég Újpest ellen hétfőn a futsal élvonal felsőházi rájátszásában.