Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éjszakai tájfutás: a junior Mérő Dominika második felnőtt bajnoki címét szerezte

2021. október 23. 11:16 // Forrás: Gaschler-Gyeviki Nóra
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói több éremmel és bajnoki ponttal tértek haza a Lengyel-Annafürdőn rendezett éjszakai országos bajnokságról és egyesületi váltóbajnokságról.

Remek futóidőben került sor a tájékozódási futók utolsó bajnoki hétvégéjére a Tolna megyei Lengyel-Annafürdő területén október 16-17-én. A sportolók két speciális versenyformában mérték össze tudásukat: az éjszakai országos bajnokságon – nevéhez hűen – a sötétben, fejlámpa fénye mellett tájékozódva kell az ellenőrző pontokat megtalálni, míg az egyesületi váltóbajnokság felvonultatja az utánpótlás korosztályok teljes skáláját, azaz a 14, 16, 18, 20 és 21-es kategória egy-egy futója alkotja a csapatot.

A helyszín a Tolnai-hegyhát volt, melyet markáns domborzatú, változatos fedettségű erdő és viszonylag kevés objektummal rendelkező, horhosokkal szabdalt, vegyes futhatóságú terep jellemez.

A női egyesületi váltó kategóriában 2. és 5. helyet elért VHS csapat - Fotó: Németh Zsoltné Bors MelindaA női egyesületi váltó kategóriában 2. és 5. helyet elért VHS csapat - Fotó: Németh Zsoltné Bors Melinda

Míg akadnak olyan klubok, amelyeknek gondot okozhat akár egy teljes egyesületi váltó kiállítása is, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület jelenlegi erejét jól mutatja, hogy mind női, mind férfi kategóriában három-három váltót tudott indítani. De nem csak számukban, hanem eredményeikben is sikeresek voltak, több éremmel és bajnoki ponttal tértek ismét haza.

Külön megemlítendő Mérő Dominika, aki junior létére második felnőtt bajnoki címét szerezte az éjszakai bajnokságon, másnap pedig tagja volt az ezüstérmes váltónak. Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a fiatalabbak is, hiszen a női váltó 14-es helyén minden VHS-es csapatban, de a férfi 14-eseknél is zömében 11-12 éves gyerekek futottak.

Az éjszakai országos bajnokság eredményei:

N16: 1. Máramarosi Rita
N21: 1. Mérő Dominika
N50: 5. Németh Zsoltné
N55: 1. Kaszásné Boa Ágnes

F18: 6. Bálint Ádám
F45: 1. Molnár Zoltán
F70: 3. Bikki Sándor, 4. Andrási Lajos, 5. Bacsó Attila

Az egyesületi váltóbajnokság eredményei:

Női:
2. Barát Jázmin, Engi Lilien, Máramarosi Rita, Lantai Boróka, Mérő Dominika
5. Gaschler Janka, Máramarosi Anna, Ódor Laura, Gaschler Emma, Varsányi Kinga

Férfi:
4. Nagy Bence, Barát Miklós, Bálint Ádám, Bálint Gergő, Bálint Benedek
12. Varsányi Ádám, Blaskó Benedek, Angyal Dániel, Berzsenyi Bence, Kovács Márk

N150: 6. Gaschler-Gyeviki Nóra, Kaszásné Boa Ágnes, Németh Zsoltné
F150: 2. Tóth Attila, Gaschler Gábor, Vajda Zsolt, Molnár Zoltán
F210: 5. Takács Csaba, Prill László, Barát János, Máramarosi István
F250: 3. Bikki Sándor, Bacsó Attila, Horváth Tivadar, Bálint Bence

vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.