Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
14°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
14°C

Éjszakai tájfutás: a junior Mérő Dominika második felnőtt bajnoki címét szerezte

2021. október 23. 11:16 // Forrás: Gaschler-Gyeviki Nóra
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói több éremmel és bajnoki ponttal tértek haza a Lengyel-Annafürdőn rendezett éjszakai országos bajnokságról és egyesületi váltóbajnokságról.

Remek futóidőben került sor a tájékozódási futók utolsó bajnoki hétvégéjére a Tolna megyei Lengyel-Annafürdő területén október 16-17-én. A sportolók két speciális versenyformában mérték össze tudásukat: az éjszakai országos bajnokságon – nevéhez hűen – a sötétben, fejlámpa fénye mellett tájékozódva kell az ellenőrző pontokat megtalálni, míg az egyesületi váltóbajnokság felvonultatja az utánpótlás korosztályok teljes skáláját, azaz a 14, 16, 18, 20 és 21-es kategória egy-egy futója alkotja a csapatot.

A helyszín a Tolnai-hegyhát volt, melyet markáns domborzatú, változatos fedettségű erdő és viszonylag kevés objektummal rendelkező, horhosokkal szabdalt, vegyes futhatóságú terep jellemez.

A női egyesületi váltó kategóriában 2. és 5. helyet elért VHS csapat - Fotó: Németh Zsoltné Bors MelindaA női egyesületi váltó kategóriában 2. és 5. helyet elért VHS csapat - Fotó: Németh Zsoltné Bors Melinda

Míg akadnak olyan klubok, amelyeknek gondot okozhat akár egy teljes egyesületi váltó kiállítása is, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület jelenlegi erejét jól mutatja, hogy mind női, mind férfi kategóriában három-három váltót tudott indítani. De nem csak számukban, hanem eredményeikben is sikeresek voltak, több éremmel és bajnoki ponttal tértek ismét haza.

Külön megemlítendő Mérő Dominika, aki junior létére második felnőtt bajnoki címét szerezte az éjszakai bajnokságon, másnap pedig tagja volt az ezüstérmes váltónak. Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a fiatalabbak is, hiszen a női váltó 14-es helyén minden VHS-es csapatban, de a férfi 14-eseknél is zömében 11-12 éves gyerekek futottak.

Az éjszakai országos bajnokság eredményei:

N16: 1. Máramarosi Rita
N21: 1. Mérő Dominika
N50: 5. Németh Zsoltné
N55: 1. Kaszásné Boa Ágnes

F18: 6. Bálint Ádám
F45: 1. Molnár Zoltán
F70: 3. Bikki Sándor, 4. Andrási Lajos, 5. Bacsó Attila

Az egyesületi váltóbajnokság eredményei:

Női:
2. Barát Jázmin, Engi Lilien, Máramarosi Rita, Lantai Boróka, Mérő Dominika
5. Gaschler Janka, Máramarosi Anna, Ódor Laura, Gaschler Emma, Varsányi Kinga

Férfi:
4. Nagy Bence, Barát Miklós, Bálint Ádám, Bálint Gergő, Bálint Benedek
12. Varsányi Ádám, Blaskó Benedek, Angyal Dániel, Berzsenyi Bence, Kovács Márk

N150: 6. Gaschler-Gyeviki Nóra, Kaszásné Boa Ágnes, Németh Zsoltné
F150: 2. Tóth Attila, Gaschler Gábor, Vajda Zsolt, Molnár Zoltán
F210: 5. Takács Csaba, Prill László, Barát János, Máramarosi István
F250: 3. Bikki Sándor, Bacsó Attila, Horváth Tivadar, Bálint Bence

vehir.hu
további cikkek
2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05 Évtizedek óta nem használt terepen bizonyítottak a veszprémi tájfutók tájfutás Évtizedek óta nem használt terepen bizonyítottak a veszprémi tájfutók A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói kiválóan teljesítettek az egyesület által rendezett szenior ultra hosszútávú országos bajnokságon és a tömegrajtos csapatbajnokságon. 2024. április 4. 15:25 A láncnál is fényesebb tájfutóérmek tájfutás A láncnál is fényesebb tájfutóérmek Ragyogóan szerepeltek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói az év egyik első fontos tájfutóversenyén, a Tipo Kupán. 2024. március 20. 20:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.