Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták a korszerűsített Királyszentistván-Litér szennyvíztisztító telepet

2021. október 28. 13:14
A kiemelt kormányzati projektként kezelt 400 millió forintos fejlesztéssel négy település szennyvíztisztítása vált korszerűbbé.

Kiemelt kormányzati projekt keretében újult meg a Litér és Királyszentistván között található szennyvíztisztító üzem. A fejlesztéssel a tisztítási technológia egyes gépészeti egységeinek cseréje mellett a szennyvíztisztító telep biológiai tisztítókapacitása is növekedett. A 400 millió forintos beruházásra azért volt szükség, mert a korábbi telep túlterhelt volt.

A szennyvízisztító telep Litér és Királyszentistván között található.A szennyvízisztító telep Litér és Királyszentistván között található.

 A szennyvíztisztító telep Királyszentistván, Litér, Sóly és Vilonya községek csatornahálózatain összegyűjtött szennyvizet, valamint korlátozott mértékben a tengelyen beszállított folyékony hulladékait tisztítja.

Az agglomerációt érintő fejlesztés projektzáróját szerdán tartották, amelyen a kivitelezést végző szakemberek és a települések polgármesterei mellett két országgyűlési képviselő vett részt. Varga Mihály litéri polgármester köszönetét fejezte ki a kormánynak amiért a beruházást kiemelt projektként kezelte. Ovádi Péter és Kontrát Károly parlamenti képviselők a települések és a választókerületek közti összefogást hangsúlyozták. Mint mondták, kevésbé látványos, ám annál fontosabb beruházásról van szó, hisz az új telep négy település lakosainak életét teszi könnyebbé.

Varga Mihály litéri polgármester, Kőszegi Ilona, Királyszentistván polgármestere, valamint Ovádi Péter és Kontrát Károly parlamenti képviselők a megújult szennyvíztisztító telepnél tartott projektzárón.Varga Mihály litéri polgármester, Kőszegi Ilona, Királyszentistván polgármestere, valamint Ovádi Péter és Kontrát Károly parlamenti képviselők a megújult szennyvíztisztító telepnél tartott projektzárón.

-A fejlesztéssel és módosításokkal a telep képes a szükséges hidraulikai és biológiai terhelést befogadni- hívta fel a figyelmet a kivitelezést végző Szabadics Zrt főmérnöke. Horváth Szabolcs azt is elmondta, mivel a telep a Balaton vízgyűjtő területéhez közel található, környezetvédelmi szempontból is fontos és hasznos modernizálást hajtottak végre.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.