Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Faluvégi Rudolf jó állapotban tért vissza a kézilabdapályára

2021. október 29. 14:19 // Forrás: MTI
Faluvégi Rudolf 14-szeres válogatott kézilabdázó jó állapotban tért vissza a pályára francia csapata, a Cesson-Rennes Métropole színeiben a keresztszalag-szakadása után.

A 27 éves játékos az M1 aktuális csatornán elmondta, saját magát is meglepte azzal, hogy a rehabilitáció időszakában sikerült végig türelmesnek maradnia. Hozzátette, pozitívum volt, hogy a jövője biztosított, hiszen a szerződése 2023 nyaráig szól, jól haladt a felépülése, a családja pedig végig vele volt.

Faluvégi 2017 nyarán Csurgóról igazolt a francia HBC Nantes együtteséhez, amelynél másfél szezont töltött, és ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában. Ezután 2019 tavaszán a Cesson-Rennes csapatát erősítette, és bár a klub szerette volna megtartani, nyáron a Bundesligában szereplő TVB 1898 Stuttgart együtteséhez szerződött, ám ott sok időt kellett kihagynia váll-, könyök- és lábsérülések miatt.

Faluvégi Rudolf (MTI - archív fénykép)Faluvégi Rudolf (MTI - archív fénykép)

A Cesson-Rennes-nel februárban állapodott meg a visszatérésről, a keresztszalagja márciusban szakadt el és áprilisban műtötték meg, a visszatérésére pedig a Limoges elleni bajnoki mérkőzésen került sor múlt csütörtökön, ráadásul az első labdaérintéséből rögtön gólt szerzett.

Jó állapotban vagyok, jól érzem magam, és a csapat részéről sincs rajtam nyomás. Bízom benne, hogy egyre jobb formába tudok lendülni és egyre többet lehetek a pályán

- nyilatkozta Faluvégi Rudolf

Hangsúlyozta, nincs rajta olyan jellegű teher, hogy két héten belül 5-ről 55 percre kell növelnie a játékperceit, tehát lesz ideje formába lendülni. Elmondása szerint három-négy olyan játékos is van a keretükben, aki irányítóként és átlövőként is bevethető, azt viszont egyelőre nem tudja, hogy hosszú távon melyik poszton számít rá az edzője.

A Cesson-Rennes 2019 tavaszán kiesett a francia élvonalból, egy évvel később visszajutott, és bár a legutóbbi szezon végén csak némi szerencsével maradt bent a StarLigue-ben, az új idényben eddig remekül szerepel, a 16 csapatos tabella hetedik helyén áll.

Otthon legyőztük a Nantes-ot és a Montpellier-t, ezért most mindenki úgy néz ránk, mint egy potenciálisan jó csapatra. Ezt mi is előszeretettel elhisszük magunkról. Novembertől december végéig jön körülbelül nyolc olyan meccs, amelyek közül bármelyiket megnyerhetjük és bármelyiket elveszíthetjük

- mesélte a magyar kézilabdázó.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.