Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hanusz Egon stabil teljesítményre törekszik

2021. november 4. 11:58 // Forrás: MTI
Az eddiginél stabilabb teljesítményre törekszik a német élvonalbeli TVB 1898 Stuttgart csapatában Hanusz Egon, a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott irányítója.

Nagyon nagy váltás volt számomra Csurgó után Stuttgart és a Bundesliga, de mindenki nagyon segítőkész volt, és azt gondolom, sikerült elég gyorsan beilleszkednem a csapatba. Hatalmas bizalmat és elegendő játékidőt kapok, aminek nagyon örülök

- nyilatkozta az MTI-nek Hanusz, aki idén nyáron váltott klubot.

A 24 éves játékos eddig kilenc mérkőzésen 71 százalékos lövési hatékonysággal 27 gólt dobott, illetve 22 gólpasszt adott a német bajnokságban.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

Még szoknom kell a Bundesligát, mert eléggé hullámzóan játszom, amin mindenképpen változtatni szeretnék, stabil teljesítményt akarok nyújtani. Ez lenne az alap, hiszen a válogatottban is ez a célom

- szögezte le.

Hozzátette, voltak jó és kevésbé jó meccsei, de számított rá, hogy az elején még hullámzó lesz a produkciója, hiszen korábban nem játszott Csurgón és a magyar bajnokságon kívül. Mint kifejtette, a sikeres meccsek önbizalom szempontjából is nagyon jók, de volt néhány olyan mérkőzése is, ami le tudja rombolni az önbizalmát.

"Az élsport ilyen, együtt kell élni azzal, hogy egyszer fent, egyszer lent. A célom az, hogy minél többször legyek fent" - mondta Hanusz. Reményei szerint idővel egyre jobban teljesít majd, és azért is választotta a Bundesligát, mert ott minden mérkőzésen fejlődni tud.

Gulyás István szövetségi kapitány a januári világbajnokság kapcsán megjegyezte: "Meglátjuk, Hanusz mennyire lépett túl az árnyékán. Én azt gondolom, igen. Neki is az egyiptomi volt az első világversenye, de most már tapasztaltabb."

A 11-szeres válogatott irányító elismerte, az ötödik helyezéssel zárult torna nem úgy sikerült számára, ahogyan tervezte.    

"Tisztában vagyok vele, hogy nem sikerült jó teljesítményt nyújtanom. Éppen azért dolgozom, hogy azt kiküszöbölhessem" - nyilatkozta.

Hangsúlyozta, szeretné bizonyítani, hogy helye van a válogatottban a januári Európa-bajnokságon, de addig még a Bundesligában és az összetartásokon is jól kell teljesítenie.

A magyar válogatott hétfőtől szombatig Budaörsön edzőtáborozik, és pénteken nyilvános, szombaton pedig zárt kapus felkészülési meccset játszik Bosznia-Hercegovinával, Érden.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. ma 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.