2022. augusztus 8.
//
László névnap

Remek játék, értékes győzelem

A Veszprém Kosárlabda Klub nagyszerű játékot nyújtva magabiztos győzelmet aratott az eddig csupán egy vereséget számláló Pécs ellen az NB I/B piros csoportjának szombat esti meccsén.

Ismét nehéz és az alapszakasz alakulásának szempontjából fontos mérkőzés várt a Veszprém Kosárlabda Klubra, amelynek vendége a tabella második helyén álló Pécsi VSK-CARGATE volt. A hazaiak tudták, amennyiben nyernek, úgy pontszámban beérik a Baranya megyeieket.

A hazaiak Djukics és Madár révén tizennégy pontot szereztek a meccs elején, amire a pécsiek csak négy egységgel tudtak válaszolni, így Csirics mesternek hamar ki kellett kérni az első idejét (4. perc: 14:4). A Veszprém azonban továbbra is jól védekezett, Madár pedig ihletett formában újabb öt pontot tett fel a táblára, amíg érkezett egy kosár a vendégektől. Erre Djukics bedobott egy újabb triplát, majd Szabó csinált egy bravúros kettő plusz egyes játékot. A bakonyiak már majdnem elérték a húszpontos előnyt, amikor Popadic szerzett gyorsan öt pontot. A hazaiak továbbra is nagyon szépen járatták a labdát, élményszámba menő akciókat produkálva, amit pontos kinti dobásokkal zártak. Összességében az egyik legjobb negyedét produkálta a Veszprém ebben az idényben (10. perc: 30:11).

Az első negyed után egy új hagyomány vette kezdetét a Veszprém Utánpótlás Kosárlabda Egyesületnél, amelynek szakmai stábja mostantól rendszeresen díjazni fogja az előző hónap legjobb utánpótláskorú játékosát. Naményi Miklós elnök ezt a díjat első ízben az U18-as csapat játékosának, Kiss Leventének adta át a helyszínre kilátogató nézők vastapsa közepette.

Fotó: Fux Marcell – veszpremkosar.huFotó: Fux Marcell – veszpremkosar.hu

A második etapot kicsit nehézkesen és pontatlanul kezdte a Veszprém, de így is 5:5 volt a szerzett pontok aránya három perc után (13. perc: 35:16). A negyed második felére a hazaiak megszilárdították a védekezésüket, ám elől továbbra is kimaradtak a dobások, hiába voltak helyzetig kijátszva a támadások. A piros-szürkék rövid pontcsendjét Glatz duplája és Horváth triplája törte meg, majd Madár is jelentkezett egy újabb hármassal, ezzel elérve a húszpontos differenciát (17. perc: 45:25). A következő percekben kicsit közelebb került a Pécs, míg a félidő utolsó perce Madár triplájával kezdődött, igaz Armaghani duplájával zárult (20. perc: 52:34).

A második félidő elején a PVSK egy ideig tudta tartani a lépést a Veszprémmel és rendre válaszolt a kosaraira, ám a feljavult a hazaiak védekezése, elöl pedig ziccerekig tudták kijátszani az akciókat vagy faultokat harcoltak ki (24. perc: 63:40). A vendégek letámadással is próbálkoztak védekezésben, ám ezt jól ki tudta passzolni a Veszprém, és újabb könnyű kosarakat szerzett, igaz a Pécs is magára talált támadásban. A következő percekben azonban tovább nyílt az olló, és Szabó, majd Madár duplája már harmincpontos előnyt jelentett a vendéglátóknak (28. perc: 78:48). A negyed hátralévő idejében is a Veszprém akarata érvényesült és Madár, valamint Tóth kosarával még tovább nőtt a különbség (30. perc: 83:50).

Az utolsó tíz percet is remekül kezdte a Veszprém, többek közt Dancsecs egymás után elsüllyesztett három triplájának köszönhetően, amely talpra ugrasztott mindenkit a hazai kispadon, már negyven is volt közte (34. perc: 94:54). Ezután a Pécs némileg közelebb tudott férkőzni, ám Horváth kosara három perccel vége előtt már a százpontos határ átlépését jelentette. Ekkor idén Gárdai Máté is pályára lépett a bakonyiaknál, miközben Dancsecs és Horváth továbbra sem lassított. A Veszprém fontos és talán meglepően magabiztos győzelmet aratott az eddig csupán egy vereséget jegyző PVSK ellen, amit a szépszámban kilátogató hazai drukkerek hosszú tapssal jutalmaztak (40. perc: 109:71).

Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, alapszakasz, 7. forduló:
Veszprém Kosárlabda Klub–Pécsi VSK-CARGATE 109:71 (30:11, 22:23, 31:16, 26:21)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 250 néző. Vezette: Varga-Záray Katalin, Jurák Krisztián, Gaál Norbert
Veszprém: Madár 28/21, Tóth 11, Szabó 11, Dukic 17/9, Glatz 10. Cserék: Gárdai, Horváth 19/12, Dancsecs 13/9. Edző: Martin Blaho
PVSK: Fülöp 2, Popadic 18, Farkas 2, Goldring 6, Kalmár 12. Cserék: Mándity 2, Bor 2, Hőgye 5, Gordán, Futó 8, Erdei 2, Armaghani 12/6. Edző: Andrija Csirics

Edzői értékelések

Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: – Gratulálok a játékosaimnak, akik tartották magukat mindenhez, amiről a hét során beszéltünk. A meccs nagy részét kontrolláltuk. A fegyelmezettségi és felelősségvállalási szintje nagyon magas volt az egész csapatnak, ami hozta magával ezt az eredményt.

Andrija Csirics, a PVSK vezetőedzője: – Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre, tudtuk, hogy mire számítsunk. Nagyon sok jó és tapasztalt játékosa van a Veszprémnek, akik megjárták az első osztályt. Amitől tartottunk, azok a kinti dobásaik, és ezért sokat dolgoztunk is a védekezésünkön. Sajnos ma nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, nem volt jó a ritmusunk és elveszítettük a meccset. Nem működött a védekezésünk, amin próbáltunk javítani, ám a Veszprém ma sokkal jobb volt. Ennek ellenére a negyvenpontos különbséget nehezen tudom elfogadni. Játszunk még ellenünk, akkor majd megpróbálunk revánsot venni.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás a 2. 2022. május 13. 19:30 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK TF-BP 92-80
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás a 1. 2022. május 11. 20:30 Budapest, Sport 11 Sportcentrum TF-BP Veszprém KK 115-85
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás 2. 2022. május 7. 18:30 Budapest, Gabányi László Sportcsarnok MAFC Veszprém KK 105-86
előző események betöltése