2022. október 5.
//
Aurél névnap

A futás egyéni sport, amit közösségben űzünk

Több százan vettek részt azon a jótékonysági futáson Veszprémben, amellyel a futó közösség dr. Varjú Gábor, szombathelyi állatorvos, triatlonista súlyos balesetéből való felépülését támogatták. A mezőny vasárnap délelőtt rajtolt a Kolostorok és Kertek Rendezvénytérről és a Gulya-dombon keresztül teljesítették az 5, illetve 10 km-es távot.

„A futás látszólag egyéni sport, de valójában egy nagy közösséget alkotnak azok, akik űzik ezt a mozgásformát” – mondta Ovádi Péter, országgyűlési képviselő vasárnap délelőtt a Veszprémvölgyben, azon a jótékonysági futáson, amellyel a pár hete súlyos edzésbalesetet szenvedő dr. Varjú Gábor felépülését támogatták és amelyen a képviselő is elindult.

A szombathelyi állatorvosért nem túlzás kijelenteni, hogy az egész futó közösség megmozdult, Veszprémben több százan regisztráltak az eseményre, akik a Kolostorok és Kertek Rendezvénytérről indulva a Gulya-dombon keresztül telesíthették az 5, illetve 10 km-es távot.

Az eseményre nem csak Veszprémből érkeztek amatőr és profi sportolók, Szombathelyről is népes csapat érkezett, hogy részvételükkel – a nevezési díjakból befolyt összeget dr. Varjú Gábor felépülésére fordítják – támogassák sportoló társukat.

A szervező Spirit Futó és Triatlon Sport Club veszprémi szakosztálya mind szakmailag, mind emberbaráti szempontból kiváló eseményt hozott létre. A rajtnál felolvasták azt a levelet, amit dr. Varjú Gábor írt lábadozása közben a kórházból, ebben úgy fogalmazott, ilyen súlyos baleset után döbben rá az ember, hogy még az sem lehet természetes, hogy tudunk lélegezni és járni, mindazonáltal folyamatosan küzd a felépüléséért, amiben nagyon sokat számít neki a társai támogatása, mint írta.

A beérkezésnél pedig a futók küldhettek videóüzenetet, amiből a szervezők egy kisfilmet fognak készíteni, amit eljuttatnak társuknak.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
Folytatva jótékonysági tevékenységét, ezúttal a balatonfüredi légimentőket támogatta a veszprémi Plazma Center.
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a Veszprémi Családsegítő Központ közös adománygyűjtési programot szervez a Rozé, Rizling és Jazz Napokon.
Szombaton igazi dzsembori helyszíne lesz a Szabadság tér
Szombaton igazi dzsembori helyszíne lesz a Szabadság tér
Alig telt egy hét a Gizella-napok programjai és koncertjei után, ismét kisebb fesztiválhangulat várható a veszprémi belvárosban. Mindez az előttünk álló szombaton főleg a Szabadság térre korlátozódik, ahol első alkalommal rendezik meg a Dzsembori névre keresztelt zenés, jótékonysági rendezvényt.
Az ukrán Bandura Együttes ad jótékonysági koncertet a Veszprémi Petőfi Színházban
Az ukrán Bandura Együttes ad jótékonysági koncertet a Veszprémi Petőfi Színházban
Ukrajna legrégebbi, évszázados múlttal rendelkező alkotócsoportja, az Ukrajnai National Bandura Band jótékonysági koncerttel turnézik Európában, hogy a háború áldozatainak és az ukrán művészeti élet szereplőinek gyűjtsön támogatást. Április 15-én a Veszprémi Petőfi Színházba is ellátogatnak, ahol koncertet adnak este 6 órától.
Gyűjtést szervez a Fejér-B.Á.L. Veszprém
Gyűjtést szervez a Fejér-B.Á.L. Veszprém
Az Éles József irányította Fejér-B.Á.L. Veszprém vasárnap 18 órakor a Dabas csapatát látja vendég a Március 15. utcai sportcsarnokban. A férfi kézilabda NB I „alsóházi” rangadója alkalmával a hazai együttes gyűjtést is szervez egy nehéz helyzetben lévő családnak.