2021. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Golovin legalább a vb-negyeddöntőig jutna

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány legalább a negyeddöntőig eljutna a magyar női kézilabda-válogatottal a decemberi, spanyolországi világbajnokságon.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a csoportkörben december 2-án Szlovákiával, 4-én Csehországgal, 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában. A középdöntőbe az első három helyezett jut tovább.   

A szlovákokról friss emlékeink vannak, hiszen október elején találkoztunk velük Európa-bajnoki selejtezőn. Nagyon jó csapatuk van, ahogyan Csehországnak is. A németek nem vettek részt az idei olimpián, ezért úgy gondolom, decemberben nagyon motiváltak lesznek

- nyilatkozta Golovin a nemzetközi szövetség honlapján.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

Hozzátette, szeretnék megnyerni ezt a kiegyensúlyozott csoportot, és négy pontot vinni a középdöntőbe.

"Az a célunk, hogy a második szakaszban is megnyerjük a mérkőzéseket, és a negyeddöntőbe jussunk" - szögezte le.    

Az augusztus végén kinevezett kapitány rávilágított, hogy a kerettagok többsége a legerősebbnek tartott bajnokságban, Magyarországon kézilabdázik, illetve norvég és német élcsapatokban.

"Sok játékosunk nagyon jól ismeri a Bajnokok Ligája-mérkőzések tempóját, minőségét és hangulatát" - vélekedett.    

A csapat november 22-én találkozik legközelebb, majd 26-án és 28-án Párizsban az olimpiai bajnok Franciaország ellen játszik felkészülési mérkőzéseket.

"Úgy gondolom, ezek a meccsek nagyon hasznosak lesznek, és kihívást jelentenek számunkra" - összegzett a tréner.   

Az idei lesz a 25. női világbajnokság - és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott -, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 1-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castelló és Torrevieja ad otthont.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.

vehir.hu

További cikkek

Háfra: védekezésben muszáj hatékonyabbnak lennünk
Háfra: védekezésben muszáj hatékonyabbnak lennünk
Háfra Noémi szerint a spanyolországi világbajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatottnak védekezésben muszáj hatékonyabbnak lennie annál, ahogyan csütörtökön Szlovákia ellen játszott.
Az izgatottságot és a feszültséget kellett legyőzniük a magyaroknak
Az izgatottságot és a feszültséget kellett legyőzniük a magyaroknak
Klujber Katrin szerint a feszültséget, Vámos Petra szerint az izgatottságot kellett legyőzniük a magyar női kézilabda-válogatott tagjainak a Szlovákia ellen 35-29-re megnyert mérkőzésen a spanyolországi világbajnokság csoportkörének első fordulójában.
A szlovákok legyőzésével kezdett a magyar válogatott
A szlovákok legyőzésével kezdett a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 35-29-re legyőzte csütörtökön a szlovák csapatot a spanyolországi világbajnokság csoportkörének első fordulójában.
Női kézilabda-vb: Schatzl Nadine koronavírusos
Női kézilabda-vb: Schatzl Nadine koronavírusos
Pozitív lett Schatzl Nadine PCR-tesztje, ezért a spanyolországi világbajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatott játékosa elkülönítve marad a szállodai szobájában.
Pozitív lett Schatzl Nadine gyorstesztje
Pozitív lett Schatzl Nadine gyorstesztje
Pozitív lett a balszélső Schatzl Nadine koronavírus-gyorstesztje, így a spanyolországi világbajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatott balszélsőjét - legkorábban a PCR-teszteredmény megérkezéséig - elkülönítették a küldöttség többi tagjától.