2021. december 1.
//
Elza névnap

Összetettben a VHS lett a legjobb vidéki egyesület

2021. november 17. 12:27
Gaschler-Gyeviki Nóra
A tájékozódási sportágak összbajnoki pontversenyében idén is a Veszprémi Honvéd SE (VHS) lett a legjobb vidéki egyesület.

Az október 23-ai ünnepi hétvégén rendezték meg a 2021-es év utolsó tájkerékpáros országos bajnokságát Túzbereken. A gyömrői erdős dombvidék mérsékelt szinttel, jól tekerhető úthálózattal, helyenként mélyebb homokkal várta a versenyzőket.

A Veszprémi Honvéd tájfutói közül többen szívesen mérték össze tudásukat két keréken is, és sikerült néhány bajnoki pontot begyűjteniük a szezon végén. Külön kiemelendőek a lányok, hiszen szinte mindannyian az első tájkerékpáros versenyükön vettek részt, ráadásul az N14-es kategóriában indulók közül többen idén még csak 11-12 évesek.

 Bálint Nóra, Heizer Alíz és Molnár Zulejka - Fotó: VHS Bálint Nóra, Heizer Alíz és Molnár Zulejka - Fotó: VHS

Újonc szereplésük sikeres volt: teljesítményükkel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az összbajnoki pontversenyben (tájékozódási sportágak együttesen) a VHS lett ismét a legjobb vidéki egyesület.

Ehhez a sportághoz kapcsolódó szép eredmény Lendvai Katalin negyedik helyezése is, amit az október 2-3. között Abaligeten lezajlott tájkerékpáros pontbegyűjtő és sprint országos bajnokságon ért el az N21E kategóriában.

Eredmények:

F14: 5. Strenner Nimród
F15-18: 1. Szalontai Soma, 2. Bálint Ádám
F18-20: 5. Berzsenyi Bence
F21E: 7. Vajda Zsolt, 8. Bálint Bence
F70: 2. Korbély Tibor

N14: 1. Heizer Alíz, 2. Molnár Zulejka, 3. Bálint Nóra Napsugár
N18-20: 2. Ódor Laura, 3. Máramarosi Dóra, 4. Máramarosi Anna, 5. Molnár Boglárka
N21E: 5. Lendvai Katalin, 7. Varsányi Kinga

vehir.hu

További cikkek

MEFOB: Mérő Dominika nem talált legyőzőre
MEFOB: Mérő Dominika nem talált legyőzőre
A Veszprémi Honvéd kiváló tájfutója, Mérő Dominika meggyőző, hatperces fölénnyel nyert és szerzett bajnoki címet a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB).
Éjszakai tájfutás: a junior Mérő Dominika második felnőtt bajnoki címét szerezte
Éjszakai tájfutás: a junior Mérő Dominika második felnőtt bajnoki címét szerezte
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói több éremmel és bajnoki ponttal tértek haza a Lengyel-Annafürdőn rendezett éjszakai országos bajnokságról és egyesületi váltóbajnokságról.
Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika
Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika
Nagyszerűen szerepeltek a Veszprémi Honvéd tájfutói a Szögligeten rendezett hosszútávú országos bajnokságon, illetve pontbegyűjtő csapat országos bajnokságon.
Sikeres rendezés, kiváló veszprémi eredmények
Sikeres rendezés, kiváló veszprémi eredmények
Szeptember 18-19-én Győrben zajlott le a rövidtávú és sprint váltó tájékozódási futó országos bajnokság a Veszprémi Honvéd SE (VHS) rendezésében.
Tájfutás: Balatonfüreden bizonyított a veszprémi utánpótlás
Tájfutás: Balatonfüreden bizonyított a veszprémi utánpótlás
Balatonfüreden rendezték a tájfutók megyei rövidtávú egyéni és váltó bajnokságát, ahol az utánpótlás kategóriákban a Veszprémi Honvéd fiataljai dominálták.