Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Összetettben a VHS lett a legjobb vidéki egyesület

2021. november 17. 12:27 // Forrás: Gaschler-Gyeviki Nóra
A tájékozódási sportágak összbajnoki pontversenyében idén is a Veszprémi Honvéd SE (VHS) lett a legjobb vidéki egyesület.

Az október 23-ai ünnepi hétvégén rendezték meg a 2021-es év utolsó tájkerékpáros országos bajnokságát Túzbereken. A gyömrői erdős dombvidék mérsékelt szinttel, jól tekerhető úthálózattal, helyenként mélyebb homokkal várta a versenyzőket.

A Veszprémi Honvéd tájfutói közül többen szívesen mérték össze tudásukat két keréken is, és sikerült néhány bajnoki pontot begyűjteniük a szezon végén. Külön kiemelendőek a lányok, hiszen szinte mindannyian az első tájkerékpáros versenyükön vettek részt, ráadásul az N14-es kategóriában indulók közül többen idén még csak 11-12 évesek.

 Bálint Nóra, Heizer Alíz és Molnár Zulejka - Fotó: VHS Bálint Nóra, Heizer Alíz és Molnár Zulejka - Fotó: VHS

Újonc szereplésük sikeres volt: teljesítményükkel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az összbajnoki pontversenyben (tájékozódási sportágak együttesen) a VHS lett ismét a legjobb vidéki egyesület.

Ehhez a sportághoz kapcsolódó szép eredmény Lendvai Katalin negyedik helyezése is, amit az október 2-3. között Abaligeten lezajlott tájkerékpáros pontbegyűjtő és sprint országos bajnokságon ért el az N21E kategóriában.

Eredmények:

F14: 5. Strenner Nimród
F15-18: 1. Szalontai Soma, 2. Bálint Ádám
F18-20: 5. Berzsenyi Bence
F21E: 7. Vajda Zsolt, 8. Bálint Bence
F70: 2. Korbély Tibor

N14: 1. Heizer Alíz, 2. Molnár Zulejka, 3. Bálint Nóra Napsugár
N18-20: 2. Ódor Laura, 3. Máramarosi Dóra, 4. Máramarosi Anna, 5. Molnár Boglárka
N21E: 5. Lendvai Katalin, 7. Varsányi Kinga

vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.