Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C

MEFOB: Mérő Dominika nem talált legyőzőre

2021. november 18. 6:16 // Forrás: Gaschler-Gyeviki Nóra
A Veszprémi Honvéd kiváló tájfutója, Mérő Dominika meggyőző, hatperces fölénnyel nyert és szerzett bajnoki címet a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB).

November első hétvégéjén, Gánt Öreg-tölgyek nevű részén rendezték meg a 69. Őszi Spartacus Kupa kétnapos, nappali, egyéni nemzetközi versenyét, mellyel párhuzamosan bonyolították a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot is.

A tipikus vértesi, középhegységi terep domborzata meglehetősen részletgazdag, az oldalak völgyekkel szabdaltak, néhol meredekek és sziklásak. A növényzet általánosan jól futható, a zártabb erdőkben előfordul sűrűbb növényzet is, a nyílt részek viszont mindenhol igen gyors futást tettek lehetővé. Az időjárás is kegyeibe fogadta a tájfutókat, így nem is maradtak el a jó helyezések sem.

Mérő Dominika a dobogó tetejénMérő Dominika a dobogó tetején

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon tizenkilenc oktatási intézmény hetvenkét hallgatója és tizennégy oktatója állt rajthoz a szombati egyéni versenyen. A Veszprémi Honvéd kiválósága, Mérő Dominika folytatta őszi remeklését, és meggyőző, hatperces fölénnyel nyerte el a bajnoki címet.

Vasárnap a kétfős csapatok pontbegyűjtő versenyén Dominika párjával a Semmelweis Egyetem képviseletében harminchárom egység közül másodikként végzett, mindössze 16 másodperccel maradva el az első csapattól.

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság:

Női bajnoki: 1. Mérő Dominika
Férfi oktatói: 3. Barát János
Női oktatói: 7. Jankovics Hajnalka

Őszi Spartacus Kupa:

N14: 5. Barát Jázmin, 7. Gaschler Janka, 15. Heizer Alíz
N16: 1. Lantai Lili, 2. Ódor Laura
N18: 3. Gaschler Emma, 8. Szalontai Sára, 9. Pegán Ágnes
N21A: 5. Lantai Boróka
N21B: 2. Csizmadia Ágnes
N21Br: 6. Mérő Edit, 14. Győri Tünde
N40: 6. Gaschler-Gyeviki Nóra
N45: 8. Széplaki Erika
N50: 6. Németh Zsoltné
N65: 8. Kunecz Rózsa
N70: 3. Komár Béláné

F16: 6. Blaskó Benedek, 7. Szalontai Soma, 11. Nagy Bence
F18: 8. Barát Miklós
F21Br: 2. Tóth Attila
M35Br: 10. Bálint Bence, 15. Marton Balázs, 18. Tömösközy Tamás, 19. Lantai Gyula
F40: 5. Vajda Zsolt
F45: 1. Molnár Zoltán
F55: 4. Prill László, 6. Takács Csaba
M65: 5. Horváth Tivadar
M70: 2. Bikki Sándor, 3. Bacsó Attila, 9. Andrási Lajos

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.