Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A veszprémi mentősöket támogatták az amerikai katonák

2021. november 24. 11:53
Több raklapnyi ásványvizet szállítottak a veszprémi Covid-tesztponthoz az itt állomásozó amerikai katonák. Mint mondták, a jelenlegi legnagyobb harcosokat szerették volna ezzel is segíteni.

Az amerikai hadsereg kontingense, amelyik Veszprémben állomásozott, a "Bushmasters 1-16" nemrég távoztak Magyarországról. Velük egyébként a veszprémiek több jótékonysági akción is találkozhattak az elmúlt hónapokban, úgy, mint például a gyulafirátóti iskola pakolási munkáinál, az Egry úti óvoda kerítésének festésénél, de ott voltak bemutatóval a Fiatalok Napján és a jutaspusztai falunapon is.

Jelenleg három fő maradt a Veszprém határában lévő bázison, ők a szükséges papírmunkát végzik jelenleg. MAJ Omar E. Gonzalez, SSG Alexis Lucena a 191s Regional Support Group-tól, valamint Nagy Róbert a Bushmasters 1-16-tól, vele korábban mi is készítettünk interjút, amiben részletesen elmondja, hogy milyen célból vannak itt és mit csinálnak az amerikai katonák.

Bár jelenleg nincsenek sokan a bázison, így is sikerült egy jótékony akcióval előllniuk, amelyben - ahogy Nagy Róbert is megfogalmazta - jelenleg a legnagyobb harcosokat, a mentősöket támogatták.

Ennek ekertében a veszprémi Covid-tesztpontra kedd délután négy raklapnyi ásványvizet szállítottak a bázisról, összesen közel 150 zsugornyit.

Az amerikai katonák felajánlását a mentősökkel Ovádi Péter, országgyűlési képviselő segített összekötni, a szállításban pedig a Recovery Service Kft. és a HAPP Kft. segített.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.