Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C

Támadott a szén-monoxid Veszprémben

2021. november 29. 11:30 // Forrás: katasztrófavédelem
Szombaton este jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy Buhim utcai családi házban a megyeszékhelyen. Senki sem sérült meg. Fontos a megelőzés, szereltessen fel ön is jelzőkészüléket!

Amikor megszólalt az érzékelő, ablakot nyitottak és kijöttek a házból a lakók Veszprémben, a Buhim utcában, majd értesítették a tűzoltókat. A család a lehető legjobban járt el. A veszprémi hivatásos tűzoltók kiérkezésük után becsukták az ablakokat, beindították a gázkazánt, és méréseket végeztek. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat megállapította, hogy a veszélyes gáz magas koncentrációban van jelen a levegőben. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy felülvizsgálatig ne használja a gázüzemű fűtőberendezést. A lakóknak nem kellett elhagyni otthonukat, mert egyéb módon tudják fűteni az ingatlant. Senki sem sérült meg az eset során.

A szén-monoxid nem csak a fűtési szezonban jelent veszélyforrást, de a téli hónapokban megnövekednek a CO-szivárgással kapcsolatos esetek. A katasztrófavédelem minden alkalommal felhívja a figyelmet arra, hogy a jól működő készülék életet ment! Szereltessen fel mindenki szén-monoxid-érzékelőt!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.