Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Már az első meccsen a legjobb arcát mutatná a magyar válogatott

2021. december 1. 13:00 // Forrás: MTI
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány úgy fogalmazott, már az első csoportmérkőzésen, csütörtökön Szlovákia ellen a legjobb arcát szeretné mutatni a magyar női kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon.

Az első mérkőzések mindig nehezek, senki nem tudja, hogyan készült és milyen állapotban van a másik. Ha élvezzük a játékot, biztosan jó teljesítményt tudunk nyújtani, de ha görcsösek leszünk, akkor nem lesz egyszerű dolgunk. Azon vagyunk, hogy az első meccs ne legyen darabos, hanem a legjobb arcunkat tudjuk mutatni

 - nyilatkozta szerdán Valenciában Golovin.    

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a torna csoportkörében csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, jövő hétfőn pedig Németországgal találkoznak Llíriában, egyaránt 20.30-tól. A középdöntőbe az első három helyezett jut tovább.

Fotó: FFHandball / Icon SportFotó: FFHandball / Icon Sport

Golovin felidézte, hogy első szövetségi kapitány mérkőzésén, októberben a Portugália elleni Európa-bajnoki selejtezőn a jó kezdés után a nagy akarás miatt kapkodás következett, ami hibákat eredményezett. Hangsúlyozta, ezt mindenképpen el kell kerülniük, hiszen egyetlen meccset sem lehet megnyerni az első percekben.

A magyar együttes múlt pénteken és vasárnap az olimpiai bajnok franciákkal játszott edzőmérkőzést, és előbb 33-28-ra, majd 29-28-ra kikapott Párizsban. Az edző szerint nem volt nagy különbség az első és a második találkozón mutatott teljesítményük között, és mindkét meccs nagyon hasznos volt.

Némileg összeszedettebbek voltunk a második alkalommal, kicsivel jobban működött a védekezésünk, bár akkor is voltak hibáink, a második félidőben pedig hiányzott a tapasztalat. Fontos, hogy megszokjuk egymást a pályán, ezért többféle összeállítással is próbálkoztunk, mert még mindig keressük az optimális felállást.

Hozzáfűzte, reményei szerint csapata megismétli a második párizsi meccsen nyújtott játékát és legjobb pillanatait az első vb-meccsen.

Holanek Zoltán koronavírusos megbetegedés miatt nem tarthatott a csapattal Valenciába. Golovin elmondta, az erőnléti edző egyértelműen hiányzik, de folyamatosan kapcsolatban vannak vele, szerdán is volt egy erőnléti edzésük, aminek a programját ő állította össze.

Szöllősi-Zsácsik Szandra kisebb sérülés miatt a felkészülésben és a franciák elleni edzőmeccseken sem vett részt. A Ferencváros átlövője szerdán (ma) érkezik Spanyolországba, de az elmúlt napokban már nem voltak fájdalmai és edzett is. A kapitány szerint mivel tapasztalt játékos, nem kell neki sok idő, hogy felvegye a világbajnokság ritmusát és felidézze a taktikai elemeket. Hozzátette, a válogatott orvosi stábja dönti majd el, mikor léphet pályára Szöllősi-Zsácsik.    

A szlovák válogatott a múlt héten a madridi felkészülési tornán a házigazda spanyoloktól 35-15-re, a vb-csoportellenfél németektől 32-25-re, a lengyelektől pedig 35-24-re kikapott. Golovin Vlagyimir elmondta, látták a mérkőzések felvételét, és tudják, hogy a szlovákok egyik legjobbja, Simona Szarková a térdsérülése után már leülhetett kispadra, bár egyelőre nem lépett pályára. A Siófok KC balátlövőjének november elején volt porcműtétje, és eredetileg úgy tűnt, négy-hat hetet vesz igénybe a felépülése. Szarková októberben a szlovák-magyar Eb-selejtezőn tíz góllal a mezőny legeredményesebb játékosa volt.    

Ők is több összeállításban próbálkoztak, mert keresik a legjobb felállást. A németek elleni meccsük jól sikerült számukra, a másik kettő nem annyira

- vélekedett Golovin. Hozzátette, nem mindegy, melyik csapat mikorra időzíti a formát, ezzel arra utalt, lehetséges, hogy a szlovákok számára az utolsó csoportmérkőzés, a csehek elleni rangadó lesz a legfontosabb a továbbjutás szempontjából.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.