Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra

2021. december 3. 15:11
A legfontosabb kormányzati támogatásokról tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Négy fontos kormányzati intézkedést emelt ki Ovádi Péter pénteki sajtótájékoztatóján, amelyek a magyar nyugdíjasok, családok, valamint az aktív munkavállalók életét segítik:

  • Nyugdíjprémium juttatása és a teljes 13. havi nyugdíj kifizetése.
  • Minimálbér és szakmunkás minimálbér megemelése, valamint állami támogatással beruházásélénkítés a gazdaságban.
  • Családok SZJA-visszatérítése
  • 25 év alatti munkavállalók SZJA-mentessége.

Viszont mielőtt ezek részleteibe bocsátkozott volna, megemlítette a Forbes magazinban bemutatott legújabb kutatást, ami a magyar városokat rangsorolta élhetőség szempontjából.

Ebben Veszprém ismét előkelő helyen végzett, ami a képviselő szerint azoknak a ma már nyugdíjas embereknek köszönhető, akik lerakták az alapjait mindennek.

Az ő támogatásukra a Kormány úgy döntött, hogy a 80 ezer forintos egyszeri nyugdíjprémium mellett az előzetes ütemtervvel ellentétben már jövő februárban megkapják a teljes 13. havi nyugdíj összegét. (Korábban a 13. havi nyugdíj lépcsőzetes visszaépítése volt a cél.)

Ovádi Péter szót ejtett a kormányzat munkaalapú társadalom kiépítéséért tett intézkedéseiről is. Ebben megemlítette, hogy a pandémia alatt, a gazdasági recesszió hónapjaiban is Magyarország nem a segélyezésre, sokkal inkább a munkahelyek megmentésére helyezte a hangsúlyt. Ennek egyik helyi példája a Nemesvámoson kialakult helyzet, ahol az MTD bezárása több száz ember megélhetését veszélyeztette volna, viszont sikerült elérni, hogy állami támogatással a Knapp Hungary a Veszprém melletti települést válassza új üzemcsarnokának létrehozására, ahol ugyanúgy helyi munkavállalókat fog foglalkoztatni.

Országosan pedig a Kormány megemelte a minimálbért 200 ezer forintra, a szakmunkás minimálbért pedig 250 ezer forintra.

Ovádi felhívta a figyelmet arra is, hogy a 2010 előtti baloldali kormányzás idején az átlagfizetés kevesebb volt, mint most a minimálbér Magyarországon.

Szintén a magyar embereket, kifejezetten a családokat segíti a jövőre esedékes SZJA-visszatérítés, ami összesen 600 milliárdos támogatás lesz, ennyi pénz marad a gyermeket nevelő szülőknél jövőre.

Végezetül a 25 év alatti munkavállalók támogatásáról is szót ejtett Ovádi Péter. Nekik a Kormány döntése értelmében nem kell SZJA-t fizetniük, így ennek a járuléknak az összege is náluk maradhat a keresetükből.

Mindezeken felül néhány aktuális helyi fejlesztést is kiemelt a képviselő, ami mind-mind a helyi gazdaság fellendítését szolgálja hosszú távon. Ilyen a Modern Városok Programból megvalósuló Szakipark-beruházás, vagy éppen a 8-as út fejlesztése, az 5 milliárd forintból elkezdődött veszprémi belterületi útfejlesztés, a környező kistelepüléseken pedig a Magyar Falu Programból már 2 milliárd forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket. Ezek mind állami forrásból valósulhattak meg.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Csütörtökön a nemzeti ünnep alkalmából rendezték meg az állománygyűlést, melynek helyszínéül az Agóra színházterme szolgált. A rendezvényen számos elismerést adtak át. A Légierő és a veszprémi Erkel Ferenc Városi Fúvószenekar közösen örvendeztették a nagyérdeműt. 2024. március 15. 14:33 A ,,piros iskola” 45 éve A ,,piros iskola” 45 éve A veszprémi „piros iskola” – vagyis a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola – 45 évének történetét foglalta össze az iskola egykori diákja és jelenlegi tanára, Rybár Olivér egy kötetben, amelyet szerda délelőtt mutattak be az iskola falai között.   2024. március 13. 21:37 Nem véletlenül viselik a szívükhöz és nem az agyukhoz közelebb a kokárdát a magyarok 1848 Nem véletlenül viselik a szívükhöz és nem az agyukhoz közelebb a kokárdát a magyarok Az 1848-49-es szabadságharc egyéni döntések sokasága volt, amiket összekapcsolt a közösség akarata, mondta Ovádi Péter országgyűlési képviselő Nemesvámoson, a település március 15-ei ünnepségén. A képviselő arról is szót ejtett, hogy a magyarok miért hordják a szívük fölött a kokárdát és miért nem a kalapjukra tűzik azt. 2024. március 16. 13:22 A magyar olyan, hogy levágják egy ágát, aminek a helyén új rügyeket növeszt A magyar olyan, hogy levágják egy ágát, aminek a helyén új rügyeket növeszt Hajmáskéren csütörtökön kora este tartották meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit felidéző ünnespéget. Az eseményen Ovádi Péter, országgyűlési képviselő mondott beszédet, aki kiemelte, a magyar nép olyan, mint egy földbe gyökerező erős fa, aminek letört ágaiból mindig új rügyek hajtanak ki. 2024. március 15. 10:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.