2023. január 30.
//
Martina névnap

Víziturisztikai és szabadidőközpont épül Balatonfüreden

2021. december 8. 14:12
MTI
Víziturisztikai és szabadidőközpont épül Balatonfüreden a Füred Kemping melletti területen, a létesítményhez tartozó kikötő már jövő tavasszal elkészül.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az épület alapkőletétele alkalmából rendezett szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a beruházás célja az, hogy a vízisportokat minden érdeklődő számára elérhetővé tegye és népszerűsítse a balatoni vízitúrázást.  

A létesítendő víziturisztikai és szabadidőközpont által nem csupán Balatonfüred, hanem az egész ország gazdagodik - húzta alá.

A Balatonfüredi Megállópont projekt építési területe az alapkőletételi ünnepség napján, 2021. december 8-án. Víziturisztikai és szabadidőközpont épül Balatonfüreden a Füred Kemping melletti területen, a létesítményhez tartozó kikötő már jövő tavasszal elkészül. MTI/Vasvári Tamás A Balatonfüredi Megállópont projekt építési területe az alapkőletételi ünnepség napján, 2021. december 8-án. Víziturisztikai és szabadidőközpont épül Balatonfüreden a Füred Kemping melletti területen, a létesítményhez tartozó kikötő már jövő tavasszal elkészül. MTI/Vasvári Tamás

A kikötő mintegy 140 vitorláshajónak, 40-50 kézihajtású vízisporteszköznek ad helyet és túravitorlások fogadására is alkalmas lesz.

Holczhauser András, a Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a központ létrehozása újabb fontos lépés a Balaton aktív turizmusának fejlesztésében.

A megállópont lehetőséget adhat akár nemzetközi szabadidős események lebonyolítására is - húzta alá.    

Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára hangsúlyozta, hogy az eredményes élsport elengedhetetlen feltétele a sikeres szabadidősport lehetőségének megteremtése.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója azt emelte ki, hogy a beruházás csökkenti majd a térség szezonalitását, miközben a profi és szabadidősportot is szolgálja.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára (k), valamint Gerendy Zoltán a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, Bóka István, a város fideszes polgármestere, Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke és Kollár Lajos, a BVSZK Nkft. ügyvezetője, miniszteri tanácsadó (b-j) elhelyezi a Balatonfüredi Megállópont projekt alapkövét 2021. december 8-án. MTI/Vasvári TamásSzabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára (k), valamint Gerendy Zoltán a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, Bóka István, a város fideszes polgármestere, Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke és Kollár Lajos, a BVSZK Nkft. ügyvezetője, miniszteri tanácsadó (b-j) elhelyezi a Balatonfüredi Megállópont projekt alapkövét 2021. december 8-án. MTI/Vasvári Tamás

Kollár Lajos, a BVSZK ügyvezetője, miniszteri tanácsadó örömét fejezte ki, hogy egyre több vitorlás található a Balatonon, hozzátéve, hogy a nyugati tavakhoz képest mégis kisebb, mintegy 30 százalékos a magyar tenger kihasználtsága.   

Bóka István, Balatonfüred város polgármestere (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a város érdeke az, hogy a vízisportok otthonra leljenek benne.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke felidézte: 80 esztendős a kajak-kenu sport, az elmúlt öt évben pedig "életre keltek a vízpartok, megújultak a túraútvonalak."

A 2,1 milliárd forintból megvalósuló Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak Kenu Szövetség és Balatonfüred Önkormányzata közös fejlesztéseként jön létre.

A beruházáshoz tartozó kikötő a tervek szerint jövő áprilisban elkészül és a hozzá tartozó épületkomplexum is felépül 2022-ben.

vehir.hu