2022. június 27.
//
László névnap

Közösen díszítettek karácsonyfát a Cholnokyn

2021. december 11. 18:12
Péntek után szombaton is összegyűltek a városrész lakói. Zsíroskenyér partival egybekötött adventi karácsonyfadíszítő programon vettek részt.

A Kertvárosi Városvédő Egyesület szombat délutánra a Mindszenty emléktemplom (Cholnoky Magyarok Nagyasszonya templom) elé invitálta a városrész lakóit. A templom előtti téren zsíroskenyérrel, forraltborral, meleg teával és aprósüteménnyel várták azokat, akik szívesen kipróbálnák, milyen egy többméter magas létrára felkapaszkodni, és úgy fenyőfát díszíteni. Merthogy a Cholnokyn nem egy kisebb fenyőt, hanem egy több méter magas fát öltöztettek közösen ünnepi díszbe. Persze nem mindenki merészkedett ilyen magasságokba.

Ahogy Brányi Mária alpolgármester a helyszínen fogalmazott, a legtöbben már sokadjára csatlakoztak az immár hetedik alkalommal megrendezett adventi programhoz, míg mások először jöttek el.

Miután feldíszítették a fát, az itt lakók a Kabóca Bábszínház „Regő Rejtem” című előadását nézték meg, majd közösen énekeltek a Kukkantó Egyesülettel és a templomi kórussal. A tánclépéseket a Kis-Bakony Táncegyüttestől lehetett megtanulni.

A Cholnoky városrészen pénteken volt egy nagyobb volumenű, hasonló esemény. December 10-én első alkalommal tartott közös karácsonyi ünneplést a városrész közössége.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Az elismerést hétfő délután vehette át Porga Gyula polgármestertől a Csermák Antal zeneiskolában.
50 éve Krisztus szolgálatában
50 éve Krisztus szolgálatában
Vasárnap a Szent Margit templomban mutatta be Nagy Károly atya aranymiséjét papi felszentelésének 50. évfordulója alkalmából.
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Hat Veszprém megyei településen polgármestert, ezek közül négyben képviselő-testületi tagokat is választottak vasárnap.
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Ismét megrendezték Öskü hagyományos közösségi ünnepét, az Ösbő vezér napokat. Pénteken és szombaton a helyiek produkciója mellett koncertekkel is készültek a szervezők.
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
"Tiszta Balaton, tiszta művészet" címmel rajtolt el idén is a HybridCycle fenntarthatóságot és újrahasznosítást hirdető kezdeményezése. Ezúttal Balatonakarattyán a Nekem a Balaton nevű bisztróban tartották a 2022-es projektnyitót, ahol látványos kupakgyűjtő akcióval, gyerekeknek szóló kreatív újrahasznosító workshoppal is készültek, valamint bemutatták azt a hajót, aminek idén még nagy jelentősége lesz a projekt sikerességében.