Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Napirend előtt: veszprémi kilakoltatásokról, késlekedő játszótérről kérdeztek

2021. december 16. 8:59
A gyulafirátóti játszótérről, a közösségi közlekedés vonzóbbá tételéről és a munkavállalók érdekképviseletéről is szó volt az önkormányzat decemberi közgyűlésén napirend előtt.

Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-P) indítványozta, hogy a képviselői keretről a képviselők saját hatáskörben, közvetlenül dönthessenek. Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) nem támogatta a kezdeményezést, mint mondta, nem tartja indokoltnak a változtatást. Az indítványt 7 igen, 11 nem arányban leszavazták.

Hartmann Ferenc (MSZP-LMP-P)Hartmann Ferenc (MSZP-LMP-P)

Hartmann Ferenc frakcióvezető (MSZP-LMP-P) indítványozta, hogy a 14 éven aluli veszprémiek díjmentes bérlettel használhassák a helyi járatokat, ami hozzájárulna ennek a közlekedési formának a népszerűsítéséhez. A polgármester ezt sem támogatta, mint mondta, Veszprém más utat választott, olyan módon szeretnék népszerűvé tenni a közösségi közlekedést, hogy a teljes infrastruktúrát megújítják. Három évvel ezelőtt harmincéves buszokkal, több sebből vérző szolgáltatásokkal működött a helyi járatos közlekedés, ezzel szemben éppen a mai napon érkezik 10 darab  nulla kilométeres busz, január elsejére pedig a teljes flottát vadonatúj járművek alkotják majd, Veszprém rendelkezik majd a legfiatalabb flottával az országban. Abban hiszünk, ha jó minőségű a szolgáltatás, az a közösségi közlekedés irányába vonzza majd az utasokat – mondta a polgármester. A képviselők 7 igen, 11 nem arányban elutasították az MSZP-LMP-P frakció indítványát.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP)Porga Gyula (Fidesz-KDNP)

Kovács Rajmund (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) azt kérdezte, 2019 augusztusa óta hány ingatlanból kilakoltatás történt, hányan kerültek utcára? Porga Gyula polgármester elmondta: az önkormányzatnak nincsenek információi erről, amióta azonban életben van a veszélyhelyzet, kilakoltatási moratórium van érvényben. Abban az esetben, amikor tűzeset vagy egyéb káresemény miatt el kell hagyni a lakóingatlant, az önkormányzat segítségként biztosítja a kárt szenvedettek lakhatását. Kovács Rajmund megjegyezte: bár nem a polgármester hatásköre, de tudnia kellene ezekről az esetekről. 

Katanics Sándor frakcióvezető (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) elmondta, az új gyulafirátóti óvoda egy játszótér helyére épült, azóta azonban nincs olyan játszótér a településrészen, ahol a gyerekek a szabadidejüket tölthetnék; mint egy falat kenyér, úgy hiányzik ez a rátótiaknak. Mikor kapják meg a költségvetésben nekik ígért játszóeszközöket? – kérdezte. A polgármester azt válaszolta, hogy a járványhelyzet miatt több fejlesztést is háttérbe kellett szorítani, azonban a közterületek fejlesztése, a játszóeszközök, utcabútorok kihelyezése kiemelten fontos, a következő esztendőben, a remények szerint nyárra egy impozáns játszóteret alakítanak ki. 

Guzslován Gábor (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek)Guzslován Gábor (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek)

Guzslován Gábor (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) felszólalásában azt javasolta, hogy az önkormányzat hívjon életre egy, az érdekképviseleteket bevonó, az oktatásügyet kiemelten kezelő, széleskörű városi egyeztetési fórumot. Erre több okból is szükség lenne: jelenleg az iskolai dolgozók tankerületen belüli érdekegyeztetése nem megoldott, az önkormányzatnak nincs kapcsolata a versenyszféra szakszervezeteivel, és a város saját cégeinél is változatos, de inkább hiányos az egyeztetési kultúra a munkavállalók képviselőivel.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Tárgyalták az önkormányzat lakáskoncepcióját közgyűlés Tárgyalták az önkormányzat lakáskoncepcióját Maratoni, csaknem negyven napirendi pontból álló közgyűléssel zárta a szezont a veszprémi képviselő-testület. 2023. június 29. 14:45 Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal! Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal! A legutóbbi városi közgyűlésen volt egy vita, majd egy szavazás, ami egységesíthette volna a kormánypárti és ellenzéki képviselőket, egyszóval egyöntetűen a veszprémi döntéshozókat. Fontos kérdésben ilyen utoljára az EKF pályázat benyújtásakor történt, de az ukrán háború ellen felszólaló békepárti nyilatkozat elfogadása nem ugrotta meg a szintet. Véleménycikk egy közgyűlési vita margójára. 2023. június 2. 14:01 Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF közgyűlés Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön. 2023. május 25. 15:17 Az online csalásokról és a V-Busz tavalyi teljesítményéről is szó esett a közgyűlésen Az online csalásokról és a V-Busz tavalyi teljesítményéről is szó esett a közgyűlésen Megtartotta áprilisi ülését a veszprémi képviselő-testület csütörtökön. 2023. április 27. 14:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.